Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ο Γιάννης Στουρνάρας υπερ – επιθεωρητής της ΕΚΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Στουρνάρας υπερ – επιθεωρητής της ΕΚΤ

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε την τοποθέτηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ως μέλος στην Επιτροπή Επιθεώρησης, σε αντικατάσταση του κ. Erkki Liikanen. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους […]

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε την τοποθέτηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ως μέλος στην Επιτροπή Επιθεώρησης, σε αντικατάσταση του κ. Erkki Liikanen.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

Η Επιτροπή Επιθεώρησης περιλαμβάνει επίσης τους Luis de Guindos, Josef Bonnici, Patrick Honohan και Ewald Nowotny και θα εκλέξει ακολούθως τον πρόεδρό της, καθώς τη θέση κατείχε ο Erkki Liikanen.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις