Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Σπαρμένη» με πτώματα η ακτή του Παλού – Τραγικές εικόνες στην Ινδονησία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σπαρμένη» με πτώματα η ακτή του Παλού – Τραγικές εικόνες στην Ινδονησία

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδονησία με εκατόμβη νεκρών Τουλάχιστον 384 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το κεντρικό Σουλαβέζι Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει σορούς ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στα ερείπια των κτιρίων, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με καταμέτρηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται […]

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδονησία με εκατόμβη νεκρών

Τουλάχιστον 384 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το κεντρικό Σουλαβέζι

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει σορούς ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στα ερείπια των κτιρίων, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με καταμέτρηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 540.

Δεκάδες από αυτούς νοσηλεύονται σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην ύπαιθρο, σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών Sutopo Purwo Nugroho δήλωσε ότι αναμένει ότι ο τελικός θάνατος θα αυξηθεί σημαντικά και τελικά θα είναι υψηλότερος από τους 555 που σκοτώθηκαν από μια σειρά σεισμών που έπληξαν το τουριστικό νησί Λομπόκ και το γειτονικό Τζίλι τον περασμένο μήνα.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 540 τραυματίες μόνο στο Παλού.

Ο Sutopo δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους θανάτους που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής προκλήθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων αλλά και το τσουνάμι πρέπει να ευθύνεται για το θάνατο πολλών ατόμων, δεδομένου ότι σάρωσε ολόκληρες παραθαλάσσιες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων και των φτωχών οικογενειών που ζούσαν κάτω από μια παραθαλάσσια γέφυρα.

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με αξιωματούχους στην Ντονγκάλα. Έχουμε στείλει ομάδες διάσωσης εκεί, αλλά δεν έχουν τρόπο επικοινωνίας μαζί μας» πρόσθεσε.

Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την περιοχή δείχνουν σειρές από πτώματα να βρίσκονται στο έδαφος και να καλύπτονται μερικώς από μουσαμάδες και έναν άνδρα που κουβαλά ένα νεκρό παιδί μέσα στα συντρίμμια.

Ο υπουργός Ασφάλειας της Ινδονησίας Βιράντο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVOne ότι ο στρατός άρχισε να στέλνει αεροπλάνα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις