Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο για 99 χρόνια και “δεν μιλάει κανείς”!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο για 99 χρόνια και “δεν μιλάει κανείς”!

Σάλος με την μεταβίβαση ιστορικών ακινήτων στο Υπερταμείο, αλλά και νοσοκομείων, για 99 χρόνια! Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν σταματάει να αναρτά στα social media καταγγελίες για την μεταβίβαση: ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία του Υπερταμείου: Άλλα λέει το υπουργείο, άλλα η Υγειονομική Περιφέρεια Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ πρωτοστατεί στις καταγγελίες για την […]

Σάλος με την μεταβίβαση ιστορικών ακινήτων στο Υπερταμείο, αλλά και νοσοκομείων, για 99 χρόνια!

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν σταματάει να αναρτά στα social media καταγγελίες για την μεταβίβαση:

ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία του Υπερταμείου: Άλλα λέει το υπουργείο, άλλα η Υγειονομική Περιφέρεια

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ πρωτοστατεί στις καταγγελίες για την παραχώρηση νοσοκομείων.

Η Ομοσπονδία θεωρεί πως τα ακίνητα του ΕΣΥ που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο δεν βρέθηκαν στη λίστα τυχαία όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση και ότι αντιθέτως επιλέχθηκαν όπως και τα υπόλοιπα 10.119 ακίνητα

Τη διγλωσσία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα της παραχώρησης των ακινήτων του ΕΣΥ στο Υπερταμείο για αξιοποίηση καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η Ομοσπονδία επικαλείται τις διαφορετικές εξηγήσεις που δόθηκαν για το θέμα – μετά τις αποκαλύψεις της ότι τρία νοσοκομεία έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο- από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη συνέχεια από τον υπουργό Υγείας στη Βουλή.

«Η Κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με τα ακίνητα που εκχώρησε στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων μεταξύ των οποίων είναι και Δημόσια Νοσοκομεία.Τη μια ο κ. Ξανθός λέει ότι τα Νοσοκομεία δόθηκαν στο Υπερταμείο για αξιοποίηση και την άλλη οι Διοικήσεις των ΥΠΕ λένε ότι βρέθηκαν στη λίστα εκ παραδρομής» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και προσθέτει πως «η πραγματικότητα είναι ότι τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι ενέχυρο στους δανειστές προς εκποίηση ανά πάσα στιγμή για τα επόμενα 99 χρόνια για την αποπληρωμή του χρέους. Η Κυβέρνηση με τους δανειστές για να κλείσει η 4η Αξιολόγηση συμφώνησε να επιλεγούν από το Υπερταμείο τα ακίνητα του Δημοσίου που θα ενταχθούν».

Η Ομοσπονδία θεωρεί πως τα ακίνητα του ΕΣΥ που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο δεν βρέθηκαν στη λίστα τυχαία όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση και ότι αντιθέτως επιλέχθηκαν όπως και τα υπόλοιπα 10.119 ακίνητα.

Η διαδικασία για τη δημιουργία της λίστας

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όλα ήταν δρομολογημένα και γνωστά στους κυβερνώντες, και συνεπώς και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων) της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο, ελέγχουν κατά πλειοψηφία οι θεσμοί, ενέκρινε τα ακίνητα που πρότεινε ο εντεταλμένος σύμβουλός της και υπέβαλε γραπτό αίτημα παραχώρησης την 1η Ιουνίου 2018 στην κυβέρνηση. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης και συμμετέχουν οι μισοί Υπουργοί της Κυβέρνησης συμφώνησε για την παραχώρηση των εν λόγω ακινήτων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι στο γραπτό αίτημα του Υπερταμείου υπήρχε αναλυτικό υπόδειγμα με τα ονόματα των ακινήτων του Δημοσίου που αιτήθηκε να περιέλθουν στην κατοχή του, πχ Νοσοκομεία, Αρχαιολογικοί χώροι κλπ.

Ακόμη και οι διοικητές αγνοούσαν την παραχώρηση στο Υπερταμείο

Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω και της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε, καθώς η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2317/19-6-2018 με τέτοιο τρόπο που να μην μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν.

«Στο ΦΕΚ αναγράφονται με αύξοντα αριθμό τα παραχωρηθέντα ακίνητα και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (KAEK) του καθενός, χωρίς να αναγράφεται η ονομασία των Ακινήτων. Εδώ ξεκινάει το αλαλούμ. Ακόμη και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν γνωρίζουν τους Κωδικούς Αριθμούς του Κτηματολογίου. Πώς θα ταυτοποιηθούν 10.119 ακίνητα με ένα 12ψήφιο αριθμό κτηματολογίου;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα παραχωρηθέντα ακίνητα με το όνομά τους και όχι με αριθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις