Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Ντουτέρτε που έχει “καθαρίσει” τον κόσμο παραδέχεται το λάθος του – Κι αυτό φρικτό!
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντουτέρτε που έχει “καθαρίσει” τον κόσμο παραδέχεται το λάθος του – Κι αυτό φρικτό!

Αυτό που δεν είχε παραδεχτεί ποτέ μέχρι σήμερα, ομολόγησε  ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε δημόσια. Ότι, δηλαδή, έχει δώσει στο παρελθόν εντολή για εξωδικαστικές εκτελέσεις υπόπτων, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες. Ο Ντουτέρτε έκανε την κυνική παραδοχή κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο την Πέμπτη, απαντώντας στις κριτικές […]

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντουτέρτε

Αυτό που δεν είχε παραδεχτεί ποτέ μέχρι σήμερα, ομολόγησε  ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε δημόσια. Ότι, δηλαδή, έχει δώσει στο παρελθόν εντολή για εξωδικαστικές εκτελέσεις υπόπτων, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.

Ο Ντουτέρτε έκανε την κυνική παραδοχή κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο την Πέμπτη, απαντώντας στις κριτικές που δέχεται για τον τρόπο που κυβερνάει τη χώρα. «Είπα στους επικεφαλής του στρατού: Τι κακό έχω κάνει; Έκλεψα ποτέ έστω και ένα πέσο; Η μόνη μου αμαρτία είναι οι εξωδικαστικές εκτελέσεις».

Ο Ντουτέρτε είχε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στις εξωδικαστικές εκτελέσεις, τις οποίες φυσικά δεν καταδίκαζε. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε παραδεχτεί ποτέ ότι η εντολή για την πραγματοποίησή τους προερχόταν από την κυβέρνησή του. Η δημόσια παραδοχή του ρόλου του στους χιλιάδες θανάτους μπορεί να βοηθήσει την προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όσον αφορά την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση Ντουτέρτε και την απίστευτη αιματοχυσία στις Φιλιππίνες τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, το ΔΠΔ επιβεβαίωσε ότι ερευνά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Φιλιππινέζος πρόεδρος είναι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ήδη από την εποχή που ήταν δήμαρχος και ξεκινούσε την αιματηρή σταυροφορία του κατά των ναρκωτικών. Η απάντηση του Ντουτέρτε ήταν να αποσύρει τις Φιλιππίνες από το Καταστατικό της Ρώμης, που δίνει δικαιοδοσία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να πραγματοποιεί έρευνα στη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις