Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Χτύπησαν” ξανά οι ληστές των χρηματαποστολών με τα καλάσνικοφ
ΕΛΛΑΔΑ

“Χτύπησαν” ξανά οι ληστές των χρηματαποστολών με τα καλάσνικοφ

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι «ληστές των χρηματαποστολών» με τα καλάσνικοφ, εμφανίστηκαν ξανά στη Χαλκίδα. Δύο οπλισμένοι κακοποιοί, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα  μεγάλου κυβισμού, αιφνιδίασαν το πλήρωμα χρηματαποστολής την ώρα που επιχειρούσαν να ανεφοδιάσουν μηχάνημα ΑΤΜ που βρίσκεται σε κεντρικό σούπερ – μάρκετ. Απέσπασαν την ειδική βαλίτσα με τα χρήματα Με την απειλή καλάσνικοφ, οι ληστές […]

Αποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι «ληστές των χρηματαποστολών» με τα καλάσνικοφ, εμφανίστηκαν ξανά στη Χαλκίδα.

Δύο οπλισμένοι κακοποιοί, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα  μεγάλου κυβισμού, αιφνιδίασαν το πλήρωμα χρηματαποστολής την ώρα που επιχειρούσαν να ανεφοδιάσουν μηχάνημα ΑΤΜ που βρίσκεται σε κεντρικό σούπερ – μάρκετ.

Απέσπασαν την ειδική βαλίτσα με τα χρήματα

Με την απειλή καλάσνικοφ, οι ληστές απέσπασαν την ειδική βαλίτσα των υπαλλήλων της χρηματαποστολής, ωστόσο, λίγα μέτρα πιο μακριά την πέταξαν.

Κι αυτό γιατί αντελήφθησαν ότι είχε τεθεί σε ενέργεια το αμυντικό σύστημα της τσάντας με τα μετρητά, που αν βρεθεί σε «λάθος» χέρια, ενεργοποιείται ο μηχανισμός απελευθέρωσης υγρού το οποίο… βάφει τα χαρτονομίσματα!

Οι κασετίνες που βρίσκονταν μέσα στην ειδική τσάντα που άρπαξαν οι ληστές από τα χέρια του υπαλλήλου που κατευθυνόταν στο ΑΤΜ υπολογίζονται γύρω στις 70.000 ευρώ.

Έρευνες από την αστυνομία

Μετά την καταγγελία της ληστείας, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες είχαν φθάσει και επίσης διέφυγαν από το σημείο με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με βάση τα χαρακτηριστικά της οποίας γίνεται η αναζήτηση των ληστών που χτυπάνε χρηματαποστολές μετά από παρακολούθηση των κινήσεων, των ωρών και των ημερών ανεφοδιασμού των Μηχανημάτων.

Και στο παρελθόν είχαν επιτεθεί σε χρηματαποστολή

Ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει και παραμονές Χριστουγέννων, όταν σε περιοχή της Εύβοιας τέσσερις κουκουλοφόροι, που κρατούσαν πάλι καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν  έξω από κατάστημα παιγνιδιών, τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής.

Διέφυγαν από το στόχαστρο των ληστών

Εκείνοι, κατάφεραν να διαφύγουν με το θωρακισμένο όχημα και οι άγνωστοι δράστες διέφυγαν επίσης άπρακτοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις