Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σε συναγερμό οι Αρχές για την εξουδετέρωση επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη
ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό οι Αρχές για την εξουδετέρωση επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη φυλακών, ο οποίος τρία μόλις 24ωρα από την απόδρασή του λήστεψε με συνεργό του κοσμηματοπωλείο στη Χαλκίδα! Άκουσε τις σειρήνες και πυροβόλησε Καθώς η Αστυνομία ειδοποιήθηκε […]

Αποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη φυλακών, ο οποίος τρία μόλις 24ωρα από την απόδρασή του λήστεψε με συνεργό του κοσμηματοπωλείο στη Χαλκίδα!

Άκουσε τις σειρήνες και πυροβόλησε

Καθώς η Αστυνομία ειδοποιήθηκε έγκαιρα για τη διάπραξη της ληστείας των δύο ενόπλων, όταν ο κακοποιός άκουσε τις σειρήνες των περιπολικών που προσέγγιζαν στο κοσμηματοπωλείο, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και έσπευσε με τον συνεργό του να εξαφανιστούν.

Όμως, υπό το φόβο της σύλληψής του, πέταξε τσάντες, σακ βουαγιάζ και κασετίνες χρυσαφικών καθώς και το πιστόλι.

Ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες

Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε η ταυτότητά του και αμέσως ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στις οποίες δόθηκαν τα χαρακτηριστικά του και φωτογραφίες του με εντολή αναζήτησης και σύλληψής του.

Όπως προέκυψε, ο κακοποιός, 33 χρόνων, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινές συνολικής κάθειρξης 71 χρόνων (!) για ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή, κρατείτο στις αγροτικές φυλακές της Τύρινθας, απ όπου στη διάρκεια κάποιων εργασιών κατάφερε να αποδράσει.

Απέδρασε στις 24 Αυγούστου, λήστεψε στις 27

Αυτό συνέβη στις 24 Αυγούστου. Στις 27 του ίδιου Μήνα, με το συνεργό του, εξαπέλυσε την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο της Χαλκίδας.

Έφθασαν εκεί οι δύο καταζητούμενοι με μοτοσυκλέτα, φορώντας κράνη για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους.

Ακινητοποίησαν την έντρομη υπάλληλο

Εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν την έντρομη υπάλληλο και την ανάγκασαν  υπό την απειλή των όπλων να τους παραδώσει, από την βιτρίνα και το χρηματοκιβώτιο, κασετίνες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα.

Οι δράστες διέφυγαν με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν δύο φορές στον αέρα, για εκφοβισμό, με πιστόλι, όταν άκουσαν τα ηχητικά σήματα περιπολικών οχημάτων που προσέγγιζαν την περιοχή.

Πέταξαν πιστόλι και κασετίνες

Έπειτα από  αναζητήσεις αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα επί του οδοστρώματος, σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ένα πιστόλι, με φυσίγγιο στην θαλάμη του και 12  φυσίγγια στην γεμιστήρα του, καθώς και κασετίνες, κάποιες από τις οποίες περιείχαν κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας προσπαθούν με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους να φθάσουν στη σύλληψη και των δύο κακοποιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις