Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έρευνα για το βίντεο με τους αστυνομικούς που χτυπούν τον Ζακ Κωστόπουλο
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για το βίντεο με τους αστυνομικούς που χτυπούν τον Ζακ Κωστόπουλο

  Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», και στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο  στάθηκε αφορμή για την προαναγγελία έρευνας από την υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα, η κυρία Γεροβασίλη, σχετικά με βίντεο που προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως […]

 

Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», και στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο  στάθηκε αφορμή για την προαναγγελία έρευνας από την υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, η κυρία Γεροβασίλη, σχετικά με βίντεο που προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Στο βίντεο ο Ζακ Κωστόπουλος έχει καταρρεύσει αιμόφυρτος και μοιάζει να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Είναι οι στιγμές όπου αστυνομικοί επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι εικόνες δείχνουν αστυνομικούς να τον κλοτσούν και να τον σέρνουν.

Η διάρκεια του βίντεο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών είναι ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα και έχει καταγραφεί από περαστικό από την περιοχή. Στις εικόνες εμφανίζονται περίπου 8 αστυνομικοί. Ο ένας από αυτούς κρατάει με γυμνά χέρια ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο πιθανότατα είναι το μαχαίρι το οποίο λέγεται ότι κρατούσε νωρίτερα ο Ζακ Κωστόπουλος.

Βάλ’ του χειροπέδες” ακούγεται ο ένας από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια “το χέρι, τράβα του το χέρι“.

Είναι στιγμές σκληρές καθώς ο Ζακ Κωστόπουλος είναι αιμόφυρτος ενώ οι αστυνομικοί δείχνουν, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών να τον αντιμετωπίζουν σαν… σακί. Ο ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να μάλιστα να λέει: “Έλα γ..μ… τον αντιθεό σου”

Σύμφωνα με την περιγραφή των εικόνων που κάνει η εφημερίδα ο 33χρονος είναι πεσμένος, έχει ακινητοποιηθεί και οι αστυνομικοί τον πατάνε στα πόδια και του τραβάνε τα χέρια.

Χωρίς προφανή λόγο ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει και τον πατάει στον λαιμό. Κάποια στιγμή ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει και κλοτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο.

Λίγο αργότερα όπως αναφέρει πάντα η εφημερίδα οι αστυνομικοί σέρνουν τον 33χρονο στο πεζοδρόμιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις