Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Π. Ρήγας: «Καταβολή αναδρομικών στις ένοπλες δυνάμεις»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Ρήγας: «Καταβολή αναδρομικών στις ένοπλες δυνάμεις»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης ξεκαθαρίζει: «Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου είχα πει δημοσίως πως η καταβολή των αναδρομικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτελούσε τμήμα του ολοκληρωμένου και επεξεργασμένου σχεδίου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την πρώτη μεταμνημονιακή περίοδο. Η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους, αλλά […]

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης ξεκαθαρίζει: «Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου είχα πει δημοσίως πως η καταβολή των αναδρομικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτελούσε τμήμα του ολοκληρωμένου και επεξεργασμένου σχεδίου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την πρώτη μεταμνημονιακή περίοδο. Η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους, αλλά και για δικαστικούς και για πανεπιστημιακούς, εντάσσεται στις κινήσεις που πλέον, αποδεσμευμένοι από την στενή οικονομική επιτροπεία, μπορούμε να κάνουμε. Ο ακριβής τρόπος καταβολής θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημόσια ότι η διαδικασία θα τρέξει μέχρι το τέλους του έτους.

Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με συνέπεια, πλήρη επάρκεια και αποτελεσματικότητα τον κοινωνικό τους ρόλο, όπου και εάν ζητήθηκε η βοήθειά τους. Η ικανότητα διαχείρισης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα είναι αξιομνημόνευτη. Παράλληλα, η προσφορά σε τομείς όπως η υγεία, με την παρουσία στρατιωτικών γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές, η συνεισφορά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών είναι καταλυτικές. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το έμψυχο δυναμικό μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, αποτελούν το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι ο πραγματικός πολλαπλασιαστής της ισχύος μας. Προκειμένου ο κοινωνικός χαρακτήρας των ΕΔ όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά να ενισχυθεί, οφείλουμε να διασφαλίσουμε, ακόμη περισσότερο, πως η προσφορά προς την κοινωνία είναι επωφελής για όλους: Για την πατρίδα, για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΣΤΕΓΟΣ-ΑΘΗΝΑ.jpg

Τραγική η εικόνα για τα χρέη των νοικοκυριών: Πάνω από 180 δις. κι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις