Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Προσοχή! Από Δευτέρα 150€ πρόστιμο για ΚΤΕΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προσοχή! Από Δευτέρα 150€ πρόστιμο για ΚΤΕΟ

Έρχονται πρόστιμα 150 και πλέον ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους ή την μηχανή τους από ΚΤΕΟ. Από την Δευτέρα ο νόμος 4530/30-3-2018 βάζει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους αμέλησαν. Η ισχύς του νόμου 4530 αρχίζει από 1η Οκτωβρίου. Όλα τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι συνδεδεμένα online με τις βάσεις δεδομένων […]

Έρχονται πρόστιμα 150 και πλέον ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους ή την μηχανή τους από ΚΤΕΟ. Από την Δευτέρα ο νόμος 4530/30-3-2018 βάζει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους αμέλησαν. Η ισχύς του νόμου 4530 αρχίζει από 1η Οκτωβρίου. Όλα τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι συνδεδεμένα online με τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο ποιο όχημα πέρασε ΚΤΕΟ και πότε. Εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ το πρόστιμο θα βεβαιώνεται ταμιακά από την φορολογική διοίκηση. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η οφειλή θα εμφανιστεί στο taxisnet. Σημειώνεται πως ο νόμος δεν κάνει διάκριση σε αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά και αναφέρεται σε οχήματα εν γένει. Έχοντας λοιπόν φθάσει το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να σημειωθεί για μια ακόμη φορά συνωστισμός στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

ΚΤΕΟ περνούν υποχρεωτικά όλα τα οχήματα στα 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα που περνούν κάθε χρόνο). Αν ένα όχημα δεν περάσει εντός προθεσμίας το ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ. Τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν πρόσθετα από τα παραπάνω ποσά με πρόστιμο 150 € που θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxis. Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Λόγω των ιδιωτικών ΚΤΕΟ εδώ και 15 χρόνια η διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας είναι μια μάλλον εύκολη υπόθεση που με προγραμματισμένο ραντεβού διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το μέτρο έχει στόχο και προφανώς συμβάλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην χώρα. Τα περισσότερα ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι ανοικτά καθημερινά μέχρι και τις 7 το απόγευμα ενώ το Σάββατο τελευταία μέρα οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία είναι ανοικτά μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Σπεύστε λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις