Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κάθε γειτονιά και εφοριακός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθε γειτονιά και εφοριακός

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει νέα μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, με εφοριακούς στην γειτονιά. Έτσι λοιπόν: Δημιουργούνται κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους Δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογουμένους. Σε αρχική φάση το σχέδιο θα εφαρμοστεί στις απομακρυσμένες περιοχές και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα και εν συνεχεία και εφόσον […]

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει νέα μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, με εφοριακούς στην γειτονιά.

Έτσι λοιπόν:

  1. Δημιουργούνται κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους Δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογουμένους. Σε αρχική φάση το σχέδιο θα εφαρμοστεί στις απομακρυσμένες περιοχές και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα και εν συνεχεία και εφόσον κριθεί ότι το μέτρο αυτό είναι επιτυχημένο, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.
  2. Σε δεύτερη φάση, να δημιουργηθούν κουβούκλια με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενδεχομένως σε χώρους Δημαρχείων, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
  3. Επίσης έρχονται ηλεκτρονικοί οδηγοί με τα εξής θέματα: α) Ζητήματα που αφορούν μισθωτούς υπαλλήλους, β) Αγορά και πώληση ακινήτων, γ) Πρώτη φορά φορολογούμενος, δ) Πώς μπορώ να πληρώσω τους φόρους. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά και θα λαμβάνουν εντός της ημέρας απάντηση από την αρμόδια Διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτό.
  4. Η ΑΑΔΕ μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες σε όσους πολίτες έχουν αναπηρία που δεν τους επιτρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μόνοι τους, ή σε ηλικιωμένους χωρίς πόρους. Δηλαδή, θα εξεταστεί η δυνατότητα της κατ’ οίκον επίσκεψης στους ανωτέρω φορολογουμένους, προκειμένου να υποβληθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Όλα αυτά έρχονται άμεσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΓΟΡΑ-ΑΘΗΝΑ.jpg

Η μεγάλη «παγίδα» στην ελάφρυνση των εισφορών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις