Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Με αγωγές και διεκδίκηση αποζημιώσεων απειλεί τον “Φιλελεύθερο” ο Καμμένος (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Με αγωγές και διεκδίκηση αποζημιώσεων απειλεί τον “Φιλελεύθερο” ο Καμμένος (vid)

«Επανορθώστε άμεσα παρουσιάζοντας τα στοιχεία που δίνω στη δημοσιότητα, αλλιώς θα προχωρήσω σε αγωγές εγώ και όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό», είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην κόντρα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι το δημοσίευμα έγινε «για να χτυπηθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας». «Σε ό,τι […]

καμμενοσ-ρηγασ.jpg

«Επανορθώστε άμεσα παρουσιάζοντας τα στοιχεία που δίνω στη δημοσιότητα, αλλιώς θα προχωρήσω σε αγωγές εγώ και όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό», είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην κόντρα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι το δημοσίευμα έγινε «για να χτυπηθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω υπογράψει ούτε ένα χαρτί, διότι όλες οι συμβάσεις ήταν κάτω από 10 εκατ. ευρώ και την αρμοδιότητα την είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε.

Επίσης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι είναι fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα κονδύλια που δαπανώνται στην Ελλάδα για κάθε πρόσφυγα είναι 15 φορές περισσότερα απ’ ότι στην Τουρκία, καθώς, όπως υποστήριξε, στην Τουρκία ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες που κάνουν αίτηση ασύλου και διαμένουν σε δομές.

Πλέον, ο υπουργός προειδοποιεί με σωρεία δικαστικών προσφυγών κατά του «Φιλελεύθερου» και των συντακτών της εφημερίδας για τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση κονδυλίων στο προσφυγικό από το υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα κάλεσε σε σύσκεψη τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και με τον αναπληρωτή υπουργό Παναγιώτη Ρήγα παραχώρησαν δίωρη συνέντευξη Τύπου στην οποία έδωσαν στοιχεία για τη διαχείριση που έχει κάνει το ΥΠΕΘΑ στο προσφυγικό.

Από το φερόμενο κονδύλι των 1,6 δισ. ευρώ που έχει διατεθεί για το προσφυγικό, το υπουργείο Άμυνας είχε συμφωνία για 100 εκατ. ευρώ ενώ 57 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί για επιτηρήσεις και μεταφορές.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για λάσπη δίχως όριο, καθώς όλα τα στοιχεία και όλες οι δαπάνες έχουν εξεταστεί από ορκωτούς λογιστές, ένοπλες δυνάμεις και ΥΠΟΙΚ. Μάλιστα ζήτησε άμεσα αποκατάσταση με πρωτοσέλιδη δημοσίευση.

«Στα κονδύλια δεν συμπεριλαμβάνεται ο μάγειρας και ο καμαρώτος που ζήτησε ο Κωσταράκος»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, για την ανάρτηση του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου σε σχέση με την κατάληξη των κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό.

«Ο κ. Κωσταράκος δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού στα κονδύλια αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο μάγειρας, ούτε ο καμαρώτος που είχε ζητήσει», δήλωσε δεικτικά ο κ. Καμμένος, εκφράζοντας την απορία του για όσα έγραψε ο κ. Κωσταράκος, καθώς, όπως σημείωσε, η διαχείριση ενός ποσού από αυτά τα κονδύλια έγινε και από τον ίδιο.

«Συγκλονιστικό το βίντεο, αποτρόπαια τα όσα είδαμε και όσα έγιναν τόσο στο κέντρο της Αθήνας με το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και εναντίον του Κωνσταντινέα. Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν είναι συγκλονισμένος. Άλλο η προστασία της περιουσίας μας και άλλο το λιντσάρισμα. Ήταν υπό την επήρεια τοξικών ουσιών», είπε επίσης ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ρήγας είπε «η αυτοδικία  δεν δικαιολογείται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις