Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τοσουνίδης για Σκοπιανό: Η στάση του Ζάεφ δικαιώνει απόλυτα τη στάση μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοσουνίδης για Σκοπιανό: Η στάση του Ζάεφ δικαιώνει απόλυτα τη στάση μας

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζει ότι η στάση του Ζάεφ δικαιώνει απόλυτα την πάγια θέση του κόμματός του για τη μη αποδοχή ονομασίας που περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Υπενθυμίζει την εκτίμηση του Πάνου Καμμένου ότι η Συμφωνία «δύσκολα θα φθάσει στην Ελληνική Βουλή», προσθέτοντας ότι αν φθάσει […]

theodoros-tosounidis

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζει ότι η στάση του Ζάεφ δικαιώνει απόλυτα την πάγια θέση του κόμματός του για τη μη αποδοχή ονομασίας που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Υπενθυμίζει την εκτίμηση του Πάνου Καμμένου ότι η Συμφωνία «δύσκολα θα φθάσει στην Ελληνική Βουλή», προσθέτοντας ότι αν φθάσει οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών.

Αναλυτικά στη συνέντευξή του για το θέμα αυτό επισημαίνει:

«Παρά τις νουθεσίες της Ελληνικής Πολιτείας είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης των Σκοπίων να τονιστεί η «Μακεδονία» σε βάρος όλων των άλλων προσδιορισμών, κάτι που ουσιαστικά ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία του κ. Κοτζιά και του κ. Ντιμιτρόφ. H κατάσταση, μαζί με τις παρεμβάσεις των ξένων αξιωματούχων, αποδεικνύουν νομίζω την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις που επικρατεί στα Σκόπια και διεθνώς.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε ξεκάθαρα αναφέρει ότι η συμφωνία δύσκολα θα φτάσει στην Ελληνική Βουλή. Νομίζω ότι τα γεγονότα τον δικαιώνουν. Αν παρόλα αυτά φτάσει, δεν θα επιτρέψουμε να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών. H διαφωνία των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ξεκάθαρα δηλωμένη από την αρχή. Οι θέσεις που εκφράζουμε σήμερα ήταν προγραμματικές τοποθετήσεις μας και πριν το 2015. Για αυτό και είναι μια έντιμη διαφωνία μεταξύ δύο εταίρων που θα λυθεί με επίσης έντιμους και δημοκρατικούς όρους.

Σας καλώ να αντιπαραθέσετε αυτή τη στάση, στην υποκριτική προσπάθεια του κόμματος του κ. Μητσοτάκη να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία, όταν ολοκληρωνόταν η έξοδος των Ελλήνων από τα μνημόνια. Τώρα βάζει υποτιθέμενους και ανεδαφικούς αστερίσκους, αλλά δέχεται αμαχητί την παραχώρηση του ονόματος. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι όταν θα του ζητηθεί να ψηφίσει τη συμφωνία, όλα τα παραπάνω θα τα ξεχάσει. Τότε θα φανεί η τεράστια διαφορά μας. Για αυτό το λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούμε τον πρωταρχικό στόχο των επιθέσεων του ίδιου και των συνεργατών του.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν ήταν άκαιρες και βιαστικές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπήκαν στη Βουλή με πάγιες θεμελιακές θέσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Κάθε στέλεχός μας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα, προέχει όμως η ευθύνη έναντι των πολιτών που το ψήφισαν βάζει αυτών των θέσεων. Όποιος εκφράζει κάτι άλλο σήμερα, έρχεται σε αντίθεση με εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και αυτό θα έπρεπε να τον απασχολεί βαθύτατα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλήξαμε στις πάγιες θέσεις του κινήματός μας έχοντας λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τα θέματα και τις ανησυχίες που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η θέση μας παραδείγματος χάριν για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι μια βιαστική τοποθέτηση που έχει σκοπό να ικανοποιήσει εθνικά ένστικτα, αλλά βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας.

Ο ελληνικός λαός έχει όμως πολύ λιγότερους λόγους για να ανησυχεί σήμερα από ό,τι στο παρελθόν. Η αναντίρρητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο των 3,5 χρόνων αυτής της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα των προσεκτικών κινήσεων που έγιναν σε πολλούς τομείς από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο μας, τον Πάνο Καμμένο, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Υπουργεία.»

Σημειώνει ότι η βεβαιότητα που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος για μη περικοπή των συντάξεων και κατάργηση του σχετικού νόμου είναι αποτέλεσμα των στοιχείων και των γεγονότων στην οικονομία της χώρας.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρεται στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα hot spots και επικρίνει ως υποκριτές εκείνους που καλούν σε απάνθρωπες λύσεις και ταυτόχρονα εγκαλούν τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που είναι αναπόφευκτα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των προσφύγων.

Ο κ. Τοσουνίδης τονίζει ότι με την εγγύηση του «αναγκαίου καλού» που αποτελούν οι ΑΝΕΛ «φθάσαμε στο σταθμό της επαναφοράς της χώρας σε θέση ισχύος και σταθερότητας» και ορίζει ως επόμενους «σταθμούς» την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ηγέτιδα δύναμη ανάπτυξης και σταθερότητας στη ευρύτερη περιοχή, την επιστροφή στην ευημερία για κάθε Έλληνα, το οριστικό ξεπέρασμα του εθνικού διχασμού και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου.

Υπογραμμίζει ότι είναι ευπρόσδεκτοι σε συνεργασία για το καλό της πατρίδας οι ικανοί και άξιοι από κάθε χώρο, αποκλείοντας τη συνεργασία με «τις παρούσες ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, επικαλούμενος, την χρονική απόσταση έως τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις συνθήκες μεγάλης αναπροσαρμογής του πολιτικού σκηνικού, δεσμεύεται να απαντήσει την στιγμή εκείνη που τα δεδομένα θα επιτρέπουν να απαντηθεί το ερώτημα «με τι συμμαχίες και πώς θα πορευθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 2019».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις