Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πόλεμος για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων – Καλύπτει Καμμένο η κυβέρνηση
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πόλεμος για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων – Καλύπτει Καμμένο η κυβέρνηση

Άγρια κόντρα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και από την άλλη όχθη του Κώστα Βαξεβάνη και του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη Αφορμή τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όλα ξεκίνησαν μετά το tweet του Γιάννη Μαντζουράνη που αναπαρήγαγε ο Κώστας Βαξεβάνης στον λογαριασμό του, σύμφωνα […]

ΠΑΝΟΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-2.jpg

Άγρια κόντρα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και από την άλλη όχθη του Κώστα Βαξεβάνη και του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη

Αφορμή τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όλα ξεκίνησαν μετά το tweet του Γιάννη Μαντζουράνη που αναπαρήγαγε ο Κώστας Βαξεβάνης στον λογαριασμό του, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει με νομοθετική πρωτοβουλία να σταματήσει η διαδικασία του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους.

«Η  αυτόφωρη διαδικασία εναντίον δημοσιογράφων για εγκλήματα τελούμενα διά του Τύπου πρέπει να καταργηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η ΕΣΗΕΑ  ορθώς αντέδρασε, κάτι που, για παράδειγμα, δεν έπραξε πρόσφατα κατά τη  σύλληψη Βαξεβάνη μετά από μήνυση Στουρνάρα», έγραφε χαρακτηριστικά το tweet του Γιάννη Μαντζουράνη που αναπαρήγαγε και ο Κώστας Βαξεβάνης.

O Πάνος Καμμένος απάντησε ως εξής στο εν λόγω tweet: «Για την μήνυση Βαξεβάνη κατά Φιλιππάκη της Δημοκρατίας και Τριανταφυλλόπουλου που υπέβαλε κατόπιν συμβουλών σου με ενεργοποίηση του αυτοφώρου κουβέντα Γιάννη η τότε ήσουν συνήγορος του Μαρινάκη ακόμη ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ».

Λίγο νωρίτερα είχε γράψει ακόμη στο Twitter ο Πάνος Καμμένος: «Επειδή βλέπω την ευαισθησία ΝΔ-ΒΑΞΕΒΑΝΗ για τη σύλληψη των συκοφαντών φίλων τους τους ενημερώνω ότι πριν στρατολογηθεί ο Λάμψιας από τον Μαρινάκη είχε τον γιό του στο γραφείο μου στο Πεντάγωνο και γνώριζε καλά ότι δεν είχα ποτέ καμία αρμοδιότητα στο προσφυγικό ούτε σε κονδύλια ΕΕ».

Οι τρεις δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, καθώς είχαν ενημερωθεί για τη μήνυση και τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αφού περίμεναν στις οικείες τους την αστυνομία, η οποία εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας αναζητώντας τους, αποφάσισαν να παρουσιαστούν μόνοι τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Από εκεί τους παρέπεμψαν στο Α.Τ. Εξαρχείων και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Οι τρεις δημοσιογράφοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σήμερα.

Η είδηση της σύλληψης των τριών δημοσιογράφων έφθασε μέχρι το Associated Press το οποίο φιλοξενεί και δήλωση του Παναγιώτη Λάμψια, ο οποίος αναφέρει: «Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, όπου θα περάσουμε τη νύχτα και πιθανότατα θα οδηγηθούμε στον εισαγγελέα την Κυριακή».

Στο ξένο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι το άρθρο του «Φιλελεύθερου» που έφερε τη μήνυση Καμμένου αφορά στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό, ενώ τονίζεται  η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο ΑΤ Εξαρχείων για να συνομιλήσουν με τους δημοσιογράφους βρέθηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ολόπλευρα την ελευθερία του Τύπου και τον «Φιλελεύθερο». Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έκανε γνωστό ότι, από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, τα οποία μιλούσαν για πράξη καθεστωτισμού.

Μακροσκελής και η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα Τύπου. Στο ίδιο κλίμα και η ΕΣΗΕΑ η οποία ζητά να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον Τύπο. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος ανέφερε ότι η φίμωση του τύπου υπήρξε πάντοτε απαρχή ζοφερών εξελίξεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως απάντησε για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Ο Θανάσης Μαυρίδης τη στιγμή που δίνει αποτυπώματα. Η δημοσιογράφος Κατερίνα Γαλανού τη στιγμή που δίνει αποτυπώματα. Ο Ανδρέας Λοβάρδος κατά την επίσκεψή του στο τμήμα. Δίπλα του η Κατερίνα Γαλανού, στην πόρτα ο δικηγόρος Γιώργος Γανωτής, ο Θανάσης Μαυρίδης και ο Παναγιώτης Λάμψιας. Ο Βασίλης Κικίλιας στην επίσκεψή του στο τμήμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις