Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Επιστολή του Piers Morgan στην Tess Holiday: Υποκρίνεσαι τη χαρούμενη, αλλά είσαι παχύσαρκη
LIFESTYLE

Επιστολή του Piers Morgan στην Tess Holiday: Υποκρίνεσαι τη χαρούμενη, αλλά είσαι παχύσαρκη

Ο διάσημος αρθρογράφος και σχολιαστής της DailyMail, Piers Morgan, έστειλε ανοιχτή επιστολή στο υπέρβαρο μοντέλο Tess Holiday, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να σταματήσει να λατρεύει το σώμα της γιατί απλά είναι «θανάσιμα παχύσαρκο». «Είσαι 1.58 ύψος και ζυγίζεις 136 κιλά», έγραψε στην ανοιχτή του επιστολή προς το μοντέλο, απαντώντας στο εξώφυλλο του περιοδικού Cosmopolitan που […]

Ο διάσημος αρθρογράφος και σχολιαστής της DailyMail, Piers Morgan, έστειλε ανοιχτή επιστολή στο υπέρβαρο μοντέλο Tess Holiday, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να σταματήσει να λατρεύει το σώμα της γιατί απλά είναι «θανάσιμα παχύσαρκο».

«Είσαι 1.58 ύψος και ζυγίζεις 136 κιλά», έγραψε στην ανοιχτή του επιστολή προς το μοντέλο, απαντώντας στο εξώφυλλο του περιοδικού Cosmopolitan που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

«Αυτό σημαίνει ότι υποφέρεις από θανάσιμη παχυσαρκία. Αυτό δεν είναι παρενόχληση σε χοντρούς. Είναι απλά ένα γεγονός», γράφει.

Όπως εξηγεί o Morgan στην επιστολή του που ανήρτησε στην Mail Online, ο σκοπός του είναι καλοπροαίρετος γιατί ανησυχεί για εκείνη, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να νιώθει «υπέροχα ευτυχισμένος» με αυτό το βάρος.

«Μόλις τώρα σκέφτομαι ότι μπαίνουμε σε ένα σπιράλ ψευδαισθήσεων σύμφωνα με τις οποίες η φήμη και ο πλούτος σου εξαρτώνται από τη θανάσιμη παχυσαρκία σου», γράφει ο Morgan.

«Μπαίνεις εξώφυλλο στο Cosmo και κάνεις εμφανίσεις στην τηλεόραση γιατί είσαι τρομερά, επικίνδυνα παχύσαρκη, παρότι υποκρίνεσαι ότι είσαι χαρούμενη. Οι εκδότες και οι παραγωγοί σε πληρώνουν μεγάλα ποσά για να μεταμορφώσεις σε γκλάμορ τη θανάσιμη παχυσαρκία σου και για να την πουλήσουν στη συνέχεια.

«Το Cosmopolitan σε κάθισε σε ένα θρόνο και δήλωσε ότι είσαι «πρότυπο για άλλους», ότι είσαι «απόλυτα ειλικρινής», ότι είσαι «αυτό που η βιομηχανία της μόδας χρειάζεται αυτή τη στιγμή» επειδή δεν συμμερίζεσαι τα κριτήρια της ομορφιάς που επιβάλλει η κοινωνία», συνεχίζει το σφυροκόπημα.

Αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία λογική, αναφέρει ο Morgan.

Αποτέλεσμα εικόνας για tess holliday

Καλεί, μάλιστα, την Tess να βγει από αυτό το μονοπάτι «του άθλιου, μίζερου, άρρωστου πιθανού θανάτου», εξαιτίας του βάρους της και μιλώντας για τους γιους του μοντέλου ανέφερε ότι «πρέπει να σταματήσεις να λες ψέμματα στον εαυτό σου. Τα παιδιά θέλουν να μείνεις ζωντανή και να είσαι η μητέρα τους».

Η απάντηση του 33χρονου plus size μοντέλου, ήρθε αμέσως: 

«Σε όλους όσους λένε ότι είναι ένα βάρος για το βρετανικό σύστημα υγείας, είμαι Αμερικανίδα, γι αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον χοντρό μου κώλο. Να ανησυχείτε για το πόσο απαίσιοι άνθρωποι είστε που κλαίγεστε για μένα που είμαι στο εξώφυλλο ενός περιοδικού και αυτό έχει αντίκτυπο στην στενόμυαλη ζωή σας».

Η Tess είχε γίνει γνωστή to 2014 μέσω του hashtag της «#effyourbeautystandards», με το οποίο προσπαθούσε να καταρρίψει τα πρότυπα ομορφιάς στη βιομηχανία της μόδας, το να είναι, δηλαδή, τα κορίτσια πολύ αδύνατα.

Το διαδικτυακό της «κίνημα» είχε προκαλέσει την προσοχή των media, με την Tess να φιλοξενείται σε περιοδικά, εκπομπές και ιστοσελίδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για tess holliday

«Αν κάποιος δεν αισθάνεται το οτιδήποτε βλέποντας τις φωτογραφίες μου, τότε δεν έκανα καλά την δουλειά μου. Δεν έχει σημασία αν είναι θετικό ή αρνητικό, σημασία έχει να τους προκαλώ κάτι», έλεγε η Tess.

«Θέλω να αλλάξω την άποψη της κοινωνίας για την ομορφιά και για το τι είναι αποδεκτό στη βιομηχανία της μόδας και στον κόσμο. Δεν υπάρχει τρόπος να είσαι γυναίκα ή όμορφη. Όλοι δικαιούμαστε μια θέση», προσέθεσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για tess holliday

Η 33χρονη δηλώνει στην εφορία ως ετήσιο εισόδημα 1.5 εκατομμύρια δολάρια. Είχε δοκιμάσει διάφορα ονόματα πριν καταλήξει σε αυτό του αρραβωνιαστικού της, Αυστραλού φωτογράφου και επιχειρηματία, Nick Holliday. Έχει δύο παιδιά.

Η μητέρα της, είχε παρατήσει τον πατέρα της, αφότου δέχθηκε δυο σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο μπαμπάς της Tess έφυγε, πιστεύοντας πως η μητέρα της είναι νεκρή. Δεν ήταν. «Η μητέρα μου είναι ο λόγος που δεν θα σταματήσω ποτέ να προσπαθώ».

Σχετική εικόνα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις