Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρόκληση: Σύλληψη ψαράδων σε κυπριακό αλιευτικό από το Ψευδοκράτος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση: Σύλληψη ψαράδων σε κυπριακό αλιευτικό από το Ψευδοκράτος

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων, που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό, ενώ αυτό έπλεε σε διεθνή ύδατα προχώρησε το Ψευδοκράτος Το ψαροκάικο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο». Οι πέντε ψαράδες που συνελήφθησαν, χωρίς αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής. Στη συνέχεια, το κυπριακό ψαράδικο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της […]

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων, που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό, ενώ αυτό έπλεε σε διεθνή ύδατα προχώρησε το Ψευδοκράτος

Το ψαροκάικο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο». Οι πέντε ψαράδες που συνελήφθησαν, χωρίς αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Στη συνέχεια, το κυπριακό ψαράδικο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας. Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού δήλωσε ότι αυτό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό και συνέλαβαν τους πέντε ψαράδες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, έχουν γίνει οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και επιστροφή του σκάφους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έχει γίνει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο είναι σε επαφή με τις δύο πλευρές για το περιστατικό, για να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά μια τράτα της ίδιας εταιρείας, η «Μπουμπουλίνα».

Οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον «δικαστηρίου» στα Κατεχόμενα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας στην οποία ανήκει το κυπριακό αλιευτικό, Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο sigmalive ότι ακόμη δεν γνωρίζουν ποιες κατηγορίες θα απαγγελθούν στο πλήρωμα. Ο ίδιος ανέφερε ότι το κυπριακό αλιευτικό με την ονομασία, “Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα”, βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Κερύνειας και φρουρείται από τις κατοχικές αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις