Και ναι, ήρθε Σαββατοκύριακο – Δυο φίλοι, παγωμένο κρασί και αυτά τα τραγανά “μπαλάκια”

PLUS

Και ναι, ήρθε Σαββατοκύριακο – Δυο φίλοι, παγωμένο κρασί και αυτά τα τραγανά “μπαλάκια”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και επειδή το έξω και κοστίζει και δεν μας αρέσει κάθε μέρα, θα καλέσουμε δυο φίλους στο μπαλκόνι. Δε θες πολλά, ένα κρασί και ένα μεζεδάκι. Ε λοιπόν, με αυτές τις κροκέτες θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας. Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά Ολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά Γίνονται: 20 τυροκροκέτες   […]

21.09.2018 | 13:45

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και επειδή το έξω και κοστίζει και δεν μας αρέσει κάθε μέρα, θα καλέσουμε δυο φίλους στο μπαλκόνι.

Δε θες πολλά, ένα κρασί και ένα μεζεδάκι. Ε λοιπόν, με αυτές τις κροκέτες θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας.

Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά

Ολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά

Γίνονται: 20 τυροκροκέτες

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 10 φέτες μπέικον
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση.
  • Τρίβουμε το τυρί.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε τα μπαλάκια στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τις τυροκροκέτες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι ο μπέικον και το τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Διπλώνουμε το μπέικον και με μια οδοντογλυφίδα καρφιτσώνουμε ένα κομμάτι πάνω σε κάθε τυροκροκέτα.

 

Exit mobile version