Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βαρέθηκες τα αυτοκόλλητα; Δες πώς θα τα βγάλεις χωρίς να μείνει σημάδι!
PLUS

Βαρέθηκες τα αυτοκόλλητα; Δες πώς θα τα βγάλεις χωρίς να μείνει σημάδι!

  Αυτοκόλλητα που κολλάνε τόσο καλά σε μία επιφάνεια που είναι σχεδόν αδύνατο να βγουν. Υπάρχει τρόπος να αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα από κάθε επιφάνεια στο σπίτι, χωρίς να την καταστρέψουμε. Βάζουμε σε λειτουργία το σεσουάρ των μαλλιών για 5 δευτερόλεπτα, στοχεύοντας απευθείας πάνω στο αυτοκόλλητο. Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι, χωρίς να καταστρέφει το χρώμα […]

Αποτέλεσμα εικόνας για stickers wall

 

Αυτοκόλλητα που κολλάνε τόσο καλά σε μία επιφάνεια που είναι σχεδόν αδύνατο να βγουν.

Υπάρχει τρόπος να αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα από κάθε επιφάνεια στο σπίτι, χωρίς να την καταστρέψουμε.

Βάζουμε σε λειτουργία το σεσουάρ των μαλλιών για 5 δευτερόλεπτα, στοχεύοντας απευθείας πάνω στο αυτοκόλλητο. Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι, χωρίς να καταστρέφει το χρώμα του τοίχου ή του επίπλου, στεγνώνει τόσο πολύ την κόλλα του αυτοκόλλητου, ώστε, όταν τελειώσουμε με το σεσουάρ, το μόνο που κάνουμε είναι να τραβήξουμε το αυτοκόλλητο από μία άκρη του. Αυτό θα ξεκολλήσει αμέσως, χωρίς να αφήσει ίχνος κόλλας πίσω του!

– Βάζουμε λαδάκι φυτικό σε βαμβάκι και με αυτό τρίβουμε πάνω από το αυτοκόλλητο. Έτσι θα ξεκολλήσει εύκολα. Με το ίδιο τρόπο, μπορούμε να καθαρίσουμε σημάδια που άφησε το σελοτέιπ ή η μονωτική ταινία.

Αποτέλεσμα εικόνας για stickers wall

Αφού βγάλουμε το αυτοκόλλητο ή καθαρίσουμε τα σημάδια από τη μονωτική ταινία, φροντίζουμε να καθαρίσουμε την επιφάνεια από το λάδι.

–  Αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος με το χέρι και στη συνέχεια αφήνουμε επάνω για περίπου 15-20 λεπτά ένα σφουγγάρι ή πανί που έχουμε βρέξει με ζεστό νερό, ώστε η κόλλα που έχει μείνει να μαλακώσει και να ξεκολλήσει με μεγαλύτερη ευκολία. Στο τέλος, αν έχει μείνει κάποιο σημείο με κόλλα, αφαιρούμαι με λίγο καθαρό οινόπνευμα ή διαλυτικό.

Προσοχή στις βαμμένες επιφάνειες γιατί υπάρχει περίπτωση να αφαιρέσουμε και το χρώμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για stickers wall

–  Μουλιάζουμε τα αυτοκόλλητα με ξύδι – αν είναι σε κάθετη επιφάνεια τα  βρέχουμε με ένα βαμβάκι ποτισμένο με ξύδι-  και μετά ξύνουμε ελαφριά. Τα αυτοκόλλητα θα βγουν σε χρόνο μηδέν.

– Με λίγο λαδάκι σε ένα βαμβάκι μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα χανζαπλάστ ή αυτοκόλλητες ταινίες από το σώμα μας, χωρίς να πονέσουμε ή να μείνουν υπολείμματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις