Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εισβολές τρόμου από τα παράθυρα: Εξουδετερώνουν την επικίνδυνη συμμορία Αλβανών (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισβολές τρόμου από τα παράθυρα: Εξουδετερώνουν την επικίνδυνη συμμορία Αλβανών (pics)

  Του Πέτρου Καρσιώτη Λήστευαν ενοίκους μονοκατοικιών και διαμερισμάτων με εισβολές τρόμου από τα παράθυρα (!) και διέφευγαν, πυροβολώντας, συνήθως, κατά αστυνομικών, που επιχειρούσαν να τους συλλάβουν στο δρόμο! Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων κατάφεραν να αφοπλίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έναν ακόμη σκληρό κι αδίστακτο κακοποιό τετραμελούς συμμορίας Αλβανών που σκορπούσε τον τρόμο με […]

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λήστευαν ενοίκους μονοκατοικιών και διαμερισμάτων με εισβολές τρόμου από τα παράθυρα (!) και διέφευγαν, πυροβολώντας, συνήθως, κατά αστυνομικών, που επιχειρούσαν να τους συλλάβουν στο δρόμο!

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων κατάφεραν να αφοπλίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έναν ακόμη σκληρό κι αδίστακτο κακοποιό τετραμελούς συμμορίας Αλβανών που σκορπούσε τον τρόμο με τις αλλεπάλληλες εισβολές από τα παράθυρα των σπιτιών!

Εντόπισαν 59χρονο, καταζητούμενο Αλβανό κακοποιό, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του, από τους οποίους είχε ήδη συλληφθεί ένας ακόμη 22χρονος, είχε διαπράξει τουλάχιστον εννέα ένοπλες εισβολές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Έχουν επίσης έως στιγμής εξιχνιαστεί τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών που βρέθηκαν στα ίχνη τους, όπως επίσης και τριάντα έξι διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων των θυμάτων που έμπαιναν στο στόχαστρό τους.

Στην κατοχή τους έχουν κατασχεθεί πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των -11.340- ευρώ και των -1.100- δολλαρίων καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.

Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ οχήματα, που είχαν κλέψει από τα σπίτια τους αρπάζοντας τα κλειδιά από τα χέρια των έντρομων ενοίκων.

Αρχηγός της συμμορίας θεωρείται ένας 28χρονος δραπέτης φυλακών που εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης μαζί με έναν συνεργό του.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι κακοποιοί, από τον Απρίλιο του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση έχοντας ως σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 28χρονου δραπέτη, διέπρατταν, βραδινές κυρίως ώρες και φορώντας κουκούλες, ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

Κινούνταν με κλεμμένα οχήματα και αρχικά εντόπιζαν τις υποψήφιες οικίες που θα χτυπούσαν.

Στη συνέχεια, εισέβαλαν είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε έπειτα από παραβίαση τους. Στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν στα σπίτια τους, με την απειλή των όπλων  τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των χρηματοκιβωτίων τους.

Έξω από τις οικίες  παρέμενε κάποιο από τα μέλη ως τσιλιαδόρος ώστε να επιτηρεί και να ενημερώνει.

Κατά την διάρκεια της διαφυγής τους, αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στις περιπτώσεις που τα εντόπιζαν στον εξωτερικό χώρο, τα αφαιρούσαν και αυτά.

Τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αστυνομικές Αρχές ενώ όσα ανταποκρίνονταν στις… ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού) τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ιδίου τύπου και χρώματος.

Στη διάρκεια της δράσης τους, που είχε σημάνει συναγερμό στις αρχές, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και κατά ενός ενοίκου και κατά αστυνομικών.

Συγκεκριμένα:

Στη Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

Στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της  Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων

Ένα  πολεμικό τυφέκιο

Τρία  πιστόλια

Το χρηματικό ποσό των -11.340- ευρώ και των -1.100- δολλαρίων.

Με τη σύλληψη του πρώτου τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξαν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους κακοποιούς διέφυγαν στην Αλβανία και γι αυτό εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις