Αθήνα

°C

Σάββατο

15

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι σπόροι chia κάνουν θραύση, όμως πρέπει να προσέχεις πολύ
ΥΓΕΙΑ

Οι σπόροι chia κάνουν θραύση, όμως πρέπει να προσέχεις πολύ

Οι σπόροι chia κάνουν θραύση και δικαίως, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Πριν από καιρό έγινε γνωστή η περίπτωση ενός άντρα που αντιμετώπισε έντονη δυσφαγία αφότου έφαγε μια κουταλιά της σούπας από ξηρούς σπόρους chia και τις κατάπιε μαζί με νερό για να κατέβουν εύκολα στο στομάχι. […]

σπόροι-chia

Οι σπόροι chia κάνουν θραύση και δικαίως, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Πριν από καιρό έγινε γνωστή η περίπτωση ενός άντρα που αντιμετώπισε έντονη δυσφαγία αφότου έφαγε μια κουταλιά της σούπας από ξηρούς σπόρους chia και τις κατάπιε μαζί με νερό για να κατέβουν εύκολα στο στομάχι.

Ένας από τους λόγους, όμως, που οι σπόροι chia έχουν γίνει διαβόητοι για την απώλεια σωματικού βάρους, είναι επειδή αυξάνουν πολλές φορές το μέγεθός τους, όταν μουλιάζουν στο νερό, και έτσι σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το να καταπιείτε ξηρούς σπόρους με νερό, μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο ακόμα και για την ίδια σας την ζωή.

Αποτέλεσμα εικόνας για σποροι chia

Ο άντρας που το δοκίμασε παραλίγο να πνιγεί, αφού οι σπόροι διογκώθηκαν σε μέγεθος προτού φτάσουν στο στομάχι του με αποτέλεσμα να κλείσουν τον οισοφάγο του και να έχει δυσκολία στην αναπνοή.

Για αν αποφύγετε δυσάρεστα περιστατικά, καλό είναι είναι να μουλιάζετε καλά τους σπόρους στο νερό προτού τους καταναλώσετε. Αφότου μουλιάζουν, οι σπόροι αναπτύσσουν ένα ζελατινώδες επίχρισμα που τους βοηθά να διέρχονται γρήγορα μέσα από το πεπτικό σύστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις