Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ράντου: Σε κάθε οικογένεια, όποιος πει ότι δεν έχει απιστήσει, λέει ψέματα
LIFESTYLE

Ράντου: Σε κάθε οικογένεια, όποιος πει ότι δεν έχει απιστήσει, λέει ψέματα

Η Ελένη Ράντου μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την απιστία, στο Down Town  Έχετε κάνει την κορυφαία δήλωση ότι η «απιστία είναι υγεία». Αυτό πώς το λέτε τόσο εύκολα; Το πιστεύω αυτό. Για να καταλήξεις να βάλεις τον τίτλο αυτό, θέλει χρόνο και να το δεις σφαιρικά, σαν έναν κύκλο ζωής. Πώς να στο πω […]

Η Ελένη Ράντου μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την απιστία, στο Down Town 

Έχετε κάνει την κορυφαία δήλωση ότι η «απιστία είναι υγεία». Αυτό πώς το λέτε τόσο εύκολα;

Το πιστεύω αυτό. Για να καταλήξεις να βάλεις τον τίτλο αυτό, θέλει χρόνο και να το δεις σφαιρικά, σαν έναν κύκλο ζωής. Πώς να στο πω αλλιώς; Οι πάντες έχουν απιστήσει. Μου φαίνεται πολύ αστεία όλη αυτή η correct τοποθέτηση της οικογένειας. Σε κάθε οικογένεια, όποιος πει ότι δεν έχει απιστήσει, λέει ψέματα.

Όντως πιστεύετε δηλαδή ότι σε κάθε ελληνικό σπίτι έχει υπάρξει και από μια απιστία;

Οπωσδήποτε έχουν απιστήσει. Το πιστεύω. Και το πιστεύω γιατί η δική μου η εμπειρία από τις ερωτήσεις των γύρω μου ή από τη δική μου παρατήρηση γενικά αυτό δείχνει. Δεν έχω συναντήσει καμία περίπτωση που να μην έχει απατήσει κάποιος από τους δύο.

Ακόμη και οι γονείς μας, που υποτίθεται ότι είναι έως ένα σημείο εξιδανικευμένοι, βλέπεις ότι έχουν μπει κι αυτοί σε τέτοιου είδους περιπέτειες. Είναι μια περιπέτεια που κάθε ζευγάρι έχει περάσει. Και πολλές φορές το βοηθά να προχωρήσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελενη ραντου

Παλιότερα μιλώντας στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Ανασγνωστόπουλο έλεγε:

«Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι τρομερά υποκριτικό να πεις ότι κανένας δεν έχει απιστήσει. Ότι κάποιος είναι πιστός εφ’ όρου ζωής. Όταν μια σχέση περνά τα 20 -30 χρόνια, δεν αληθεύει αυτό. Είναι ένας αστικός μύθος. Πολλές φορές τονώνει και τη σχέση την συζυγική.

Η ουσία είναι τι θα δεις στο μάτι του άλλου. Εάν στο μάτι του άλλου δεν δεις «σήκω και φύγε τώρα από δίπλα μου δεν σε αντέχω» και δεις ότι «άσε με να το ζήσω το έχω ανάγκη και εγώ επί της ουσίας για εσένα είμαι εδώ», εγώ δεν θα θύμωνα. Είναι πολύ ουσιαστικό αυτό που σου λέω, δεν είναι pathetic. Γιατί θα το καταλάβεις στο μάτι του άλλου αν αυτή η απιστία είναι κάτι που είναι σοβαρό και πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση, ή είναι κάτι το οποίο το έχει ανάγκη ο άλλος γιατί και η μονογαμία είναι ένα σχέδιο κοινωνικό το οποίο είναι σύμβαση.

Εκεί χρειάζεται κατανόηση. Αν βέβαια ξεκινά μια άλλη σελίδα στη ζωή του αλλουνού, εκεί πληγώνει, πονάει πολύ. Πάντα αυτός που πρώτος γυρνάει και κοιτάει αλλού πληγώνει τον άλλον. Είναι θέμα αν θα το κάνει ο ένας ή ο άλλος πρώτος. Είναι και θέμα εγωισμού. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι δυσβάσταχτη η ζωή με έναν σύντροφο για πάρα πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις