Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ξεκίνησε αλλά διεκόπη η δίκη – Παρών και ο Φλώρος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ξεκίνησε αλλά διεκόπη η δίκη – Παρών και ο Φλώρος

Με ισχυρά μέτρα ασφαλείας και παρόντες δύο κατηγορούμενους άρχισε σήμερα αλλά διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η δίκη δεν άρχισε καθώς το Δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό συνηγόρου για έναν εκ των κατηγορούμενων ως ηθικών αυτουργών στην υπόθεση. Εκεί και […]

δολοφονια-ζαφειροπουλου.jpg

Με ισχυρά μέτρα ασφαλείας και παρόντες δύο κατηγορούμενους άρχισε σήμερα αλλά διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη δεν άρχισε καθώς το Δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό συνηγόρου για έναν εκ των κατηγορούμενων ως ηθικών αυτουργών στην υπόθεση. Εκεί και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς ο ποινικολόγος ήταν εκ των συνηγόρων του στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη δίκη της Energa.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται είναι οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους και συγκεκριμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι δια των δικηγόρων τους ανακοίνωσαν στο δικαστήριο ότι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

«Σιγά μην πάθουν τίποτα» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στόχος των δύο Αλβανών ήταν να ασκήσουν πίεση στο γνωστό ποινικολόγο προκειμένου ο πελάτης του, Αρ. Φλώρος, να δώσει στους κρατούμενους, κατηγορούμενους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση, ποσό 5 εκατ. ευρώ για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις