Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ρουβίκωνας για φρουρό: Κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα – Μαζευτείτε όλοι σας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρουβίκωνας για φρουρό: Κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα – Μαζευτείτε όλοι σας

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης, στηρίζει τον αστυνομικό-φρουρό της πρεσβείας στο Ιράν που δεν αντέδρασε Σχολιάζοντας δημοσιεύματα και τον σάλο που ξεσηκώθηκε από το γεγονός ότι ο φρουρός υπάκουσε στις εντολές των μελών της αναρχικής συλλογικότητας, ο Γ. Καλαϊτζίδης έγραψε: «Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ; Προφανώς κάποιοι […]

froyros-rouvikonas

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης, στηρίζει τον αστυνομικό-φρουρό της πρεσβείας στο Ιράν που δεν αντέδρασε

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα και τον σάλο που ξεσηκώθηκε από το γεγονός ότι ο φρουρός υπάκουσε στις εντολές των μελών της αναρχικής συλλογικότητας, ο Γ. Καλαϊτζίδης έγραψε:

«Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ; Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα.Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ» έγραψε  στο facebook.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο φρουρός φέρεται να είπε στους ανωτέρους του: «Αιφνιδιάστηκα, τους είδα με τις κουκούλες και δεν ήξερα τι να κάνω».

Όσον αφορά την περιβολή του ο αστυνομικός δήλωσε ότι μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο. Εκείνη την στιγμή ήταν, λέει, που είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο αστυνομικός φρουρός θα έπρεπε αρχικά να χρησιμοποιήσει τον ασύρματο η τουλάχιστον να πατήσει το κουμπί κινδύνου, ώστε να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση. Αλλά ο κανονισμός προβλέπει και πιο δυναμική αντίδραση από τον φρουρό. Σε περίπτωση επίθεσης μπορεί εφόσον το κρίνει να απειλήσει τους επιτιθέμενους με το όπλο του. Μπορεί ακόμα και να πυροβολήσει στον αέρα, εφόσον κρίνει ότι απειλείται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις