Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θρίλερ με ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που αγνοείται
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρίλερ με ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που αγνοείται

Ρωσικό αεροσκάφος IL-20 στο οποίο επέβαιναν 14 στρατιωτικοί εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας, κατά την διάρκεια επίθεσης από 4 ισραηλινά F-16 σε συριακούς στόχους της επαρχίας της Λαττάκειας. Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία […]

Ρωσικό αεροσκάφος IL-20 στο οποίο επέβαιναν 14 στρατιωτικοί εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας, κατά την διάρκεια επίθεσης από 4 ισραηλινά F-16 σε συριακούς στόχους της επαρχίας της Λαττάκειας.

Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».

«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις