Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κουρτίνες μπάνιου: Απαλλάξου από τους λεκέδες και τη μούχλα στο τελείωμα
PLUS

Κουρτίνες μπάνιου: Απαλλάξου από τους λεκέδες και τη μούχλα στο τελείωμα

Ένα πρόβλημα της νοικοκυράς είναι ο καθαρισμός των κουρτινών του μπάνιου που στο τελείωμα βρομίζουν και μουχλιάζουν, με αποτέλεσμα να τις πετάμε και να αγοράζουμε καινούργιες. Δείτε 3 απλούς τρόπους που θα ανανεώσουν τις κουρτίνες του μπάνιου! Μαγειρική Σόδα Βάζουμε τις κουρτίνες μαζί με δυο πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων μας στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. […]

Ένα πρόβλημα της νοικοκυράς είναι ο καθαρισμός των κουρτινών του μπάνιου που στο τελείωμα βρομίζουν και μουχλιάζουν, με αποτέλεσμα να τις πετάμε και να αγοράζουμε καινούργιες.

Δείτε 3 απλούς τρόπους που θα ανανεώσουν τις κουρτίνες του μπάνιου!

Μαγειρική Σόδα

Βάζουμε τις κουρτίνες μαζί με δυο πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων μας στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα μαγειρικής σόδας στο απορρυπαντικό μας κατά τη διάρκεια του πλυσίματος και μισή κούπα ξυδιού στο ξέβγαλμα. Μην μπει στο στεγνωτήριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για curtains for bathroom

Λευκαντικό

Πλένετε τις κουρτίνες μας ,μαζί με δύο πετσέτες για να αποφύγουμε το σούφρωμα/τσαλάκωμα, σε ζεστό νερό με μισή κούπα λευκαντικού χλωρίου και ¼ της κούπας απορρυπαντικό.

Βάλτε το στο πλυντήριο σε χαμηλές στροφές στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα.Τοποθετήστε τις κουρτίνες μαζί με τις πετσέτες στο στεγνωτήριο στη χαμηλότερη θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Αμέσως μετά τις κρεμάμε στη θέση τους για να στεγνώσουν εντελώς.

Αποτέλεσμα εικόνας για curtains for bathroom

Ξύδι

Τοποθετούμε τις κουρτίνες μας μαζί με δύο πετσέτες στο πλυντήριο μας. Προσθέτουμε μισή κούπα απορρυπαντικού και μισή κούπα μαγειρικής σόδας στη κυρίως πλύση στο κανονικό πρόγραμμα. Στο πρώτο ξέβγαλμα προσθέστε 1 κούπα λευκού ξυδιού.

Μην το βάλετε σε πρόγραμμα στυψίματος. Τέλος βγάλτε τις  κουρτίνες και κρεμάστε τες να στεγνώσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις