Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Συνολάκης απαντά στην επίθεση Πολάκη – Αντίδραση ΝΔ για τη δημοσιοποίηση της διεύθυνσης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Συνολάκης απαντά στην επίθεση Πολάκη – Αντίδραση ΝΔ για τη δημοσιοποίηση της διεύθυνσης

Στην επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που αποδεικνύει ότι ήταν εφικτό να εκκενωθεί το Μάτι την Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, απαντά ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε αναρτήσεις του στο facebook, αποκάλεσε τον σπουδαίο καθηγητή «βαφτιστήρι του Μητσοτάκη» ενώ δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει την διεύθυνσή […]

Στην επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που αποδεικνύει ότι ήταν εφικτό να εκκενωθεί το Μάτι την Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, απαντά ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε αναρτήσεις του στο facebook, αποκάλεσε τον σπουδαίο καθηγητή «βαφτιστήρι του Μητσοτάκη» ενώ δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει την διεύθυνσή του.

Ο κ.Συνολάκης, πρόεδρος της τάξης των Φυσικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, δήλωσε στο protothema.gr:

«Γνωρίζω προσωπικά τον κ.Μητσοτάκη και τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Όταν με κάλεσε και μου ζήτησε να προετοιμάσω μία έκθεση μαζί με μια ομάδα έγκριτων επιστημόνων για τα αίτια της ανείπωτης αυτής εθνικής τραγωδίας και για τα όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον για να μην ξαναθρηνήσει η πατρίδα μας τόσο άδικα, και τόσο αναίτια νεκρούς, ανταποκρίθηκα άμεσα.

Το θεώρησα, ως ακαδημαϊκός, ως επιστήμονας και πρωτίστως ως Έλληνας πολίτης, χρέος προς την πατρίδα μου και κυρίως χρέος προς τους συνανθρώπους μας που τόσο αδόκητα έχασαν τους οικείους τους. 

Εκφοβισμούς, απειλές, πάσης φύσεως κουτσαβακίστικες και φασίζουσες συμπεριφορές και ιδιότυπες προγραφές σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου δεν πρόκειται να ανεχθώ. Βέβαια, είναι ίδιον τέτοιων ανθρώπων είτε να μην αντιλαμβάνονται το μήνυμα είτε να επιλέγουν να το αγνοούν, πυροβολώντας τον αγγελιοφόρο».

Στην τελευταία ανάρτησή του κ. Πολάκη αντέδρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. 

«Αριστερο-ακροδεξιό καθεστώς με πρακτικές και νοοτροπία υποκόσμου», χαρακτηρίζει το συμβάν ο κ. Ρωμανός.

«Υπουργός δίνει στη δημοσιότητα τη διεύθυνση διεθνώς αναγνωρισμένου επιστήμονα που στοχοποιεί, επειδή τα επιστημονικά του συμπεράσματα επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, γκρεμίζοντας την προπαγάνδα τους. Αριστερο-ακροδεξιό καθεστώς με πρακτικές και νοοτροπία υποκόσμου. Ελλάδα 2018», αναφέρει στο twitter.

Δείτε ακόμη:

Η οργισμένη ανάρτηση της Ακρίτα για το ποστ του Πολάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις