Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας

Σφοδρή επίθεση στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα του Βελλίδειου Ιδρύματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας συγκεκριμένα και με παραδείγματα ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων 3,5 ετών, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής. Ειδικότερα, όσον αφορά στην οικονομία επεσήμανε πως τη […]

μητσοτακης

Σφοδρή επίθεση στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα του Βελλίδειου Ιδρύματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας συγκεκριμένα και με παραδείγματα ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων 3,5 ετών, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην οικονομία επεσήμανε πως τη στιγμή που η ελληνική οικονομία συρρικνωνόταν κατά 25% η διεθνής οικονομία απολάμβανε ισόποση αύξηση. Κατέκρινε τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκε ρεαλιστικές φοροελαφρύνσεις υπενθυμίζοντας τη “συμφωνία αλήθειας”, που είχε εξαγγείλει στην πρώτη του ομιλία στο Βελλίδειο όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Εξήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο όπως τόνισε την οικονομική ανάπτυξη, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

Στον τομέα της ασφάλειας υποσχέθηκε ασφαλείς πόλεις και μια αστυνομία που θα της επιτρέπεται να κάνει τη δουλειά της, όπως είπε. Παράλληλα, τόνισε πως η επερχόμενη διακυβέρνησή του θα δώσει βάση στο λειτουργικό κράτος και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Υποσχέθηκε πως θα δώσει κίνητρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ώστε να πάψουν οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναθεμάτισε τον νόμου Κατρούγκαλου, ενώ όσον αφορά στα capital controls υποσχέθηκε την άμεση κατάργησή του.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το όραμά του για την Ελλάδα του μέλλοντος, ένα όραμα που ο ίδιος χαρακτήρισε ρεαλιστικό, όσο και αναγκαίο, καθώς αποτινάσσει την παραίτηση και την απογοήτευση που “μοίρασε” αφειδώς στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως η λύση των προβλημάτων είναι θέμα εθνικής προσπάθειας. “Ηρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας” είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γεωργιάδης τρολάρει Βαξεβάνη: Ρε Κώστα τα πλήρωσες τα πούρα;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις