Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επιδότηση έως 50.000 ευρώ για την επιχείρησή σας
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επιδότηση έως 50.000 ευρώ για την επιχείρησή σας

Έχετε μικρή επιχείρηση και χρειάζεστε οικονομική ενίσχυση; Μπορείτε να μπείτε στο πρόγραμμα εξωστρέφειας των ΜμΕ «Επιχειρούμε Έξω». Η  διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εντάξεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό που έχουν αιτηθεί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, ανέρχεται στα 16,7 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη 33,3 εκατ. ευρώ τα οποία […]

Έχετε μικρή επιχείρηση και χρειάζεστε οικονομική ενίσχυση; Μπορείτε να μπείτε στο πρόγραμμα εξωστρέφειας των ΜμΕ «Επιχειρούμε Έξω». Η  διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εντάξεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό που έχουν αιτηθεί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, ανέρχεται στα 16,7 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη 33,3 εκατ. ευρώ τα οποία μπορούν να διατεθούν μέσω του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 18 Ιουλίου του 2019, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει εξαντληθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός.

Η κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ και με δεδομένο ότι το ύψος της επιδότηση ανέρχεται στο 50%, μπορεί να λάβει έως και 50.000 ευρώ για τη συμμετοχή της σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Επιχειρούμε Έξω» έχουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας

διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις

παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις