Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Πόλεμος” για το κόστος των παραγωγών της ΕΡΤ – Αιχμές Κρέτσου για Αλαφογιώργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πόλεμος” για το κόστος των παραγωγών της ΕΡΤ – Αιχμές Κρέτσου για Αλαφογιώργο

Για την κόντρα που ξέσπασε για το κόστος των παραγωγών της ΕΡΤ πήρε θέση ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, αναφέρθηκε στην κόντρα των Αλαφογιώργου – Κοτρώτσου αφήνοντας αιχμές κατά του πρώτου λέγοντας πως «άνθρωποι με μόνιμη σχέση εργασίας τη στιγμή που υπάρχει τέτοια εργασιακή ανασφάλεια, βγάζουν το μένος τους και αφήνουν αιχμές και κατηγορίες τις […]

κρετσος βουλη

Για την κόντρα που ξέσπασε για το κόστος των παραγωγών της ΕΡΤ πήρε θέση ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, αναφέρθηκε στην κόντρα των Αλαφογιώργου – Κοτρώτσου αφήνοντας αιχμές κατά του πρώτου λέγοντας πως «άνθρωποι με μόνιμη σχέση εργασίας τη στιγμή που υπάρχει τέτοια εργασιακή ανασφάλεια, βγάζουν το μένος τους και αφήνουν αιχμές και κατηγορίες τις οποίες ελπίζω η Δικαιοσύνη να επιληφθεί, γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι όντως ισχύουν οι όποιες σκιές».

«Όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΔ»

«Εμείς δεν θέλουμε την παραμικρή σκιά» συνέχισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, κάνοντας λόγο για όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχει ακουστεί καλός λόγος για την ΕΡΤ.

«Επί 3,5 χρόνια η ΕΡΤ να είναι ένα πεδίο βολής, μιας άγονης αντιπαράθεσης και από τους ανθρώπους που λειτουργούσαν την ΕΡΤ με υψηλότερο ανταποδοτικό τέλος, με λιγότερα προγράμματα και χιλιάδες συμβασιούχους».

«Αφελής» ο δημοσιογράφος

«Εφόσον κάποιοι θέλουν να ανοίξουν τέτοια θέματα, να δούμε και το κόστος των παραγωγών διαχρονικά», τόνισε ο Λ. Κρέτσος, προσθέτοντας ότι «όποιος έχει την παραμικρή σκιά και λέει πράγματα τα οποία ενδεχομένως προσβάλλουν άλλους ανθρώπους ή αφήνουν σκιά, θα ήθελα η Δικαιοσύνη να επιληφθεί».

«Απλώς αυτό που είναι ενοχλητικό είναι ότι στην παραμικρή αφορμή που κάποιοι δημιουργούν από την αφέλειά τους, ξαφνικά βλέπουμε το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μία νύχτα, αφήνοντας τραύμα στην εταιρεία και εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία πρέπει να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και ξαφνικά οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται και μιλούν για διαφάνεια», τόνισε ο κ. Κρέτσος αναφερόμενος και σε δήλωση της ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Το υπουργείο ασκεί μια εποπτεία στην ΕΡΤ, αν η κυρία Ασημακοπούλου θεωρεί ότι πρέπει να παρεμβαίνουμε εμείς στην ΕΡΤ και να καθορίζουμε το κόστος της παραγωγής και το τι θα κάνει ο καθένας είναι μια άλλη αντίληψη πολύ μακριά από εμάς» υπογράμμισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ. Όσοι μιλούν για διαφάνεια, έχουν αφήσει το ιστορικό τους αποτύπωμα και πρέπει να δούμε πως λειτουργούσε η ΕΡΤ, με μικτές παραγωγές και ανεξόφλητες υποχρεώσεις, συνέχισε ο Λ. Κρέτσος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα θα λεχθούν στη Βουλή» .

Η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την ΕΡΤ και γενικότερα τα ΜΜΕ είναι εξωφρενική, υπογράμμισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ. «Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και προσφέρει πάρα πολλά πράγματα, σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις, έχει όμως κάνει σημαντικά βήματα σε διάφορους τομείς και απαιτεί περισσότερο σεβασμό. Δεν μπορεί να είναι σάκος του μποξ η ΕΡΤ για την όποια πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κρέτσος απαιτώντας σεβασμό και από τους ίδιους τους εργαζομένους της.

Δείτε ακόμη:

«Πόλεμος» για το κόστος των εκπομπών στην ΕΡΤ – Ο Αλαφογιώργος καλεί τον εισαγγελέα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις