Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σαλβίνι σε Μοσκοβισί για τους “Μουσολίνι”: Να πλένεις το στόμα σου πρώτα
ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι σε Μοσκοβισί για τους “Μουσολίνι”: Να πλένεις το στόμα σου πρώτα

Με πολύ σκληρή γλώσσα απάντησε ο Ματέο Σαλβίνι στον Πιερ Μοσκοβισί  Αφορμή για την έξαλλη αντίδραση, το σχόλιο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ ότι μπορεί να αναδύονται «μικροί Μουσολίνι» στην Ευρώπη. Ο  Μοσκοβισί συνέκρινε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου με τη δεκαετία του […]

Με πολύ σκληρή γλώσσα απάντησε ο Ματέο Σαλβίνι στον Πιερ Μοσκοβισί 

Αφορμή για την έξαλλη αντίδραση, το σχόλιο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ ότι μπορεί να αναδύονται «μικροί Μουσολίνι» στην Ευρώπη.

Ο  Μοσκοβισί συνέκρινε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου με τη δεκαετία του 1930, όταν ήταν στην εξουσία στη Γερμανία ο Άντολφ Χίτλερ και στην Ιταλία ο Μπενίτο Μουσολίνι.

«Ευτυχώς δεν ακούμε τα άρβυλα να κροτούν, δεν υπάρχει Χίτλερ, αλλά ίσως να υπάρχουν μικροί Μουσολίνι. Μένει να το δούμε αυτό», είπε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

 «Να πλένει το στόμα του πριν προσβάλλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ηγέτη της Λέγκα και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας

 «Ο επίτροπος της ΕΕ, Μοσκοβισί, αντί να τα βάλει με την Γαλλία του, που κλείνει την πόρτα στους μετανάστες…. βομβάρδισε τη Λιβύη και παραβίασε τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον προϋπολογισμό, επιτίθεται στην Ιταλία και μιλά για “πολλούς μικρούς Μουσολίνι” στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις