Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χαρίτσης: Προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση στους περιφερειάρχες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρίτσης: Προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση στους περιφερειάρχες

Ενίσχυση των Περιφερειών σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητές τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Οι περιφερειάρχες έθεσαν ως βασικά ζητήματα την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη των αναγκαίων πόρων στις νέες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ β΄ […]

Ενίσχυση των Περιφερειών σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητές τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Οι περιφερειάρχες έθεσαν ως βασικά ζητήματα την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη των αναγκαίων πόρων στις νέες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ β΄ βαθμού από τον «Κλεισθένη», όπως ο καθαρισμός και η αστυνόμευση των ρεμάτων.

Ο κ. Χαρίτσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις προσωπικού, στοχευμένες και ιεραρχημένες ανάλογα με τις ανάγκες των Περιφερειών, με βάση φυσικά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Σε οικονομικό επίπεδο, ανακοίνωσε διπλασιασμό των επενδυτικών πόρων προς τις Περιφέρειες (από 32 εκατ. ευρώ το 2017 σε 64 εκατ. ευρώ φέτος) και τη δημιουργία χρηματοδοτικού προγράμματος, στα πρότυπα του «ΦιλόΔημος», για την αρμοδιότητα των ρεμάτων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε νέα μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, ως πρόγραμμα «Κλεισθένης ΙΙ», με αιχμή το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ της κεντρικής διοίκησης, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των ΟΤΑ.

Για το σκοπό αυτό, είπε, σε λίγες μέρες πιάνει δουλειά η σχετική επιτροπή που προβλέπει ο «Κλεισθένης Ι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις