Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρεις τραυματίες από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο – Άλλοι έτρεχαν, άλλοι έβγαζαν… σέλφι!
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις τραυματίες από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο – Άλλοι έτρεχαν, άλλοι έβγαζαν… σέλφι!

Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του Ναυαγίου Εντοπίστηκαν τρία άτομα που αναζητούνταν – Αναποδογύρισαν βάρκες Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία. Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την […]

Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του Ναυαγίου

Εντοπίστηκαν τρία άτομα που αναζητούνταν – Αναποδογύρισαν βάρκες

Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

Αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση του λουομένων από τα ιδιωτικά τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο ενώ στην περιοχή έχει φθάσει ήδη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 άτομα.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο.

Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ζακύνθου κ. Κόκλα που μίλησε στο Newsit.gr, οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τρεις αγνοούμενους που επέβαιναν σε σκάφος που ανετράπη, ωστόσο αυτοί έχουν εντοπιστεί σε άλλο σκάφος που τους διέσωσε.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο iefimerida επιβεβαίωσε περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε μετά την κατολίσθηση σημείωσε ότι υπήρξε πανικός με τους τουρίστες να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση για να σωθούν ενώ κάποιοι έβγαζαν selfies.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις