Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έγραψαν ξανά συνθήματα εναντίον του Άρη Πορτοσάλτε (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγραψαν ξανά συνθήματα εναντίον του Άρη Πορτοσάλτε (pics)

Για δεύτερη φορά άγνωστοι έγραψαν συνθήματα σε βάρος του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχο στα Βριλήσσια όπου μένει. Την προηγούμενη φορά τα συνθήματα σε βάρος του είχαν γραφτεί στην είσοδο του σπιτιού του και ανέφεραν: «Πορτοσάλτε παπαγάλε ψόφα μπινέ». Μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε σχολιάσει την επίθεση σε βάρος του σημειώνοντας […]

Για δεύτερη φορά άγνωστοι έγραψαν συνθήματα σε βάρος του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχο στα Βριλήσσια όπου μένει.

Την προηγούμενη φορά τα συνθήματα σε βάρος του είχαν γραφτεί στην είσοδο του σπιτιού του και ανέφεραν: «Πορτοσάλτε παπαγάλε ψόφα μπινέ».

Μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε σχολιάσει την επίθεση σε βάρος του σημειώνοντας ότι νιώθει σαν τους Εβραίους στην Γερμανία πριν από τον πόλεμο, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, θυμίζοντας στον Άρη Πορτοσάλτε ότι οι Εβραίοι της Γερμανίας δεν είχαν δική τους εκπομπή στο ραδιόφωνο και δεν πρέπει να σχετικοποιούνται τα ιστορικά γεγονότα.

Αυτή την φορά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου τονίζοντας ότι η στερεοτυπική χρήση της λέξης Εβραίος μόνο και μόνο για να προκαλέσει φόβο κα μίσος θυμίζει εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου:

Άρη Εβραίε”, “Πορτοσάλτε Εβραίε”, είναι δύο συνθήματα που γράφτηκαν σε τοίχους στα Βριλήσσια, όπου μένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Είναι αδιανόητο το 2018 στην Ελλάδα να στοχοποιούνται άνθρωποι με τη στερεοτυπική χρήση της λέξης “Εβραίος” μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φόβο και μίσος. Τέτοιου είδους εικόνες θυμίζουν εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού. Και θύματα του αντισημιτισμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι. Τα συνθήματα εναντίον του κ. Πορτοσάλτε αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Εβραιοφοβία ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους.

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις