Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η αυθεντική ιστορία αγάπης στην Κούβα του Kάστρο, που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η αυθεντική ιστορία αγάπης στην Κούβα του Kάστρο, που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη, παρόλο που  έχει περάσει ήδη τα εβδομήντα, και βγαίνει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας. Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και  μετά γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό, τον σύζυγό της. Το πρωί πηγαίνουν κι οι δύο για δουλειά. Εκείνος στο […]

Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη, παρόλο που  έχει περάσει ήδη τα εβδομήντα, και βγαίνει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας.

Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και  μετά γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό, τον σύζυγό της. Το πρωί πηγαίνουν κι οι δύο για δουλειά.

Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο, που εργάζεται ως καθαρίστρια. Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα και θα την πάρει στο σπίτι.

Έτσι, ο Βίκτορ Ουγκό, μέσα από τον φακό της, θα ανακαλύψει τη σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ και τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του.

Μία αυθεντική ιστορία αγάπης στην Κούβα του Kάστρο, που απέσπασε  το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας στο τμήμα Venice Days.

Candelaria: Ένα Τραγούδι για την Αβάνα

(Candelaria)
Σκηνοθεσία: Τζόνι Χέντριξ
Παίζουν: Μανουέλ Βιβέρος, Ολντεν Νάιτ, Βερόνικα Λιν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις