Φυλάκιση και πρόστιμο για ψεύτικες online κριτικές στην TripAdvisor

ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση και πρόστιμο για ψεύτικες online κριτικές στην TripAdvisor

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Με εννέα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας PromoSalento που πωλούσε ψεύτικες online κριτικές σε επιχειρήσεις φιλοξενίας στην Ιταλία. Σύμφωνα με το tornosnews.gr πρόκειται για δικαστική απόφαση-ορόσημο για το διαδίκτυο, τόνισε ο αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της TripAdvisor, κ. Brad Young, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ποινή φυλάκισης. Το Δικαστήριο  […]

12.09.2018 | 14:07

Με εννέα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας PromoSalento που πωλούσε ψεύτικες online κριτικές σε επιχειρήσεις φιλοξενίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το tornosnews.gr πρόκειται για δικαστική απόφαση-ορόσημο για το διαδίκτυο, τόνισε ο αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της TripAdvisor, κ. Brad Young, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ποινή φυλάκισης.

Το Δικαστήριο  έκρινε ότι η σύνταξη ψευδών κριτικών με τη χρήση πλαστής ταυτότητας στο διαδίκτυο αποτελεί εγκληματική ενέργεια στο ιταλικό Δίκαιο.

Η πληρωμένη απάτη στη σύνταξη κριτικών για τουριστικές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο είτε από μεμονωμένα άτομα είτε από εταιρίες, αποτελεί αδίκημα, όμως η περίπτωση αυτή είναι από τις πρώτες που καταλήγει σε καταδίκη του κατηγορουμένου.

Η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα που δημοσιοποιεί κριτικές στο διαδίκτυο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, TripAdvisor, προσέφερε στήριξη στο δικαστήριο κοινοποιώντας αποδεικτικά στοιχεία από τις εκτενείς έρευνες απάτης που διεξάγει η ίδια.

Η TripAdvisor ήδη έχει σε εφαρμογή προηγμένη τεχνολογία εντοπισμού της και ειδική ομάδα ερευνητών για τον εντοπισμό τέτοιων εταιριών και την πρόληψη των ψευδών κριτικών.

Exit mobile version