Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Και ο Γιούνκερ βάζει “φρένο” στις σκέψεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Και ο Γιούνκερ βάζει “φρένο” στις σκέψεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις

Σαφές μήνυμα όσον αφορά τις περικοπές των συντάξεων, έστειλε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας στην Καθημερινή μετά την ομιλία που έκανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. «Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν» ήταν η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής σε ερώτηση της «Κ» και της Ελένης […]

Σαφές μήνυμα όσον αφορά τις περικοπές των συντάξεων, έστειλε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας στην Καθημερινή μετά την ομιλία που έκανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν» ήταν η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής σε ερώτηση της «Κ» και της Ελένης Βαρβιτσιώτη, για το κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης του νομοθετημένου μέτρου των περικοπών των συντάξεων.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με διαρροές από το οικονομικό επιτελείο, η Αθήνα έθεσε σήμερα στο πρώτο ραντεβού με τους Θεσμούς το θέμα των συντάξεων, και οι δανειστές συμφώνησαν ότι αυτό δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο.

Και το συμπέρασμα των Ελλήνων εκπροσώπων ήταν ότι εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για το μεγάλο πλεόνασμα, το μέτρο δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί, ώστε και αν αυτό σημαίνει ότι τα περίφημα αντίμετρα και οι άλλες παροχές, θα πρέπει να εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα το 2019.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη την στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα» .

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν ήταν «ο πιο εύκολος συνομιλητής που είχα» αλλά ότι πλέον οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και ότι η Ελλάδα πλέον «βρίσκεται στον σωστό δρόμο».

Για την συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι ήταν από αυτούς που καλούσε τα δύο μέρη να βρούνε μία συμφωνία. Ο ίδιος επισκέφτηκε τα Βαλκάνια τον περασμένο Φεβρουάριο – Μάρτιο και είχε ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε ακόμη:

Το πρώτο «χαστούκι» μετά την παροχολογία: Θα παγώσουμε τα μέτρα για το χρέος αν δεν κάνετε όσα είπαμε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις