Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα τροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα τροπή στον θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Φεβρουάριο του 2015. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει διαχωρισμός των κατηγοριών, δηλαδή των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso». Η υπόθεση άρχισε σαν μια συνηθισμένη περίπτωση εξαφάνισης, για να ακολουθήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων για άγριο bullying από μια […]

Νέα τροπή στον θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Φεβρουάριο του 2015.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει διαχωρισμός των κατηγοριών, δηλαδή των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».

Η υπόθεση άρχισε σαν μια συνηθισμένη περίπτωση εξαφάνισης, για να ακολουθήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων για άγριο bullying από μια ομάδα επτά Κρητικών συμφοιτητών του άτυχου 20χρονου.

Τριάμισι χρόνια μετά, κι ενώ έχει γίνει ήδη μία δίκη για παραβάσεις καθήκοντος, η υπόθεση επανέρχεται με νέες εξελίξεις, που αναμένεται να οδηγήσουν στον άμεσο προσδιορισμό της κύριας δίκης.

Στο εδώλιο θα καθίσει η παρέα των Κρητικών σπουδαστών, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει σχεδόν από την πρώτη στιγμή ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, ως δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Αυτή τη στιγμή, οι επτά νεαροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ’ εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, σημειώνει η εφημερίδα.

Η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας δεν έχει προσωποποιηθεί.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει με τον διαχωρισμό των κατηγοριών, κάτι που σημαίνει ότι οι νεαροί θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο πλημμελειοδικείο και σύντομα θα οριστεί ημερομηνία της δίκης.

Δείτε ακόμη:

Η οικογένεια Γιακουμάκη, για το φρικτό τέλος του Νίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις