Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών που έριχναν λάδι στα μουσεία – Αίρεση από “πίσω”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών που έριχναν λάδι στα μουσεία – Αίρεση από “πίσω”

Ενώπιον του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οδηγήθηκαν οι δύο Ρομά που κατηγορούνται για βανδαλισμό στο μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων με τις δύο γυναίκες να αρνούνται την κατηγορία. Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν […]

Ενώπιον του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οδηγήθηκαν οι δύο Ρομά που κατηγορούνται για βανδαλισμό στο μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων με τις δύο γυναίκες να αρνούνται την κατηγορία.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν φθορές στα εκθέματα και πως το λάδι που χρησιμοποιούσαν ήταν ηλιέλαιο με μύρο.

Μια εκ των δύο μάλιστα, φέρεται ότι έχει ασπαστεί θρησκευτική αίρεση σύμφωνα με την οποία τα εκθέματα πρέπει να μυρώνονται γιατί εξαγνίζονται.

Η δεύτερη γυναίκα, υποστηρίζει ότι απλώς ακολούθησε την πρώτη, ωστόσο και οι δύο θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 καθώς το λάδι που βρέθηκε στην κατοχή τους εστάλη από την Εισαγγελία στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεσή του, αλλά και το εάν προκαλεί φθορές.

Έως τότε, οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν ελεύθερες.

Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν από την αστυνομία επ’ αυτοφώρω, καθώς ετοιμάζονταν για νέο χτύπημα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή.

Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή του φύλακα του Μουσείου, που αναγνώρισε τη μία από τις δύο γυναίκες μέσω των φωτογραφιών που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μόλις το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Δείτε ακόμη:  

Αυτές είναι οι δύο Ρομά που βανδάλιζαν εικόνες στα μουσεία με λάδι

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις