Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παπακώστα για επεισόδια στη ΔΕΘ: Έσχατη επιλογή η ρίψη χημικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπακώστα για επεισόδια στη ΔΕΘ: Έσχατη επιλογή η ρίψη χημικών

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη σχολίασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Όπως είπε η κ. Παπακώστα, σύμφωνα με το thestival, είχαν σταθμιστεί τρία ζητήματα: Να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης Να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές καθώς όπως είπε σημειώθηκαν ζημιές και στις ιδιωτικές περιουσίες […]

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη σχολίασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως είπε η κ. Παπακώστα, σύμφωνα με το thestival, είχαν σταθμιστεί τρία ζητήματα:

  • Να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης
  • Να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές καθώς όπως είπε σημειώθηκαν ζημιές και στις ιδιωτικές περιουσίες πολιτών.
  • Να προστατεύσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διαδηλούντων.

«Αυτά τα τρία σταθμίσαμε. Οδηγία ήταν, η εσχάτη λύση ρίψης. Η φυσική ηγεσία λειτούργησε υπερασπιζόμενη τις τρεις σταθμίσεις επ’ ωφέλεια της χώρας», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με τους χειρισμούς της αστυνομίας σχολίασε: «Ο νέος αρχηγός είναι ένας, έμπειρος, ήπιος και συνετός αρχηγός. Εμφορείται από την αρχή της ήπιας αντιμετώπισης εφόσον δεν έχουμε καταστάσεις οι οποίες ξεφεύγουν. Υπήρξε η επιχείρηση με βάση και τα στοιχεία της προσωπικότητας της φυσικής ηγεσίας».

«Σταθμίζεις πάντα το υπέρτατο αγαθό. Δηλαδή να μην εκτεθεί η χώρα και να μην υπάρχει διακινδύνευση κανενός. Η δυνατότητα αυτή ήταν η ιδανική συνθήκη. Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και επειδή όλοι όσοι είναι εκεί δεν είναι  ειρηνικοί διαδηλωτές και δεν είναι άνθρωποι, οι οποίοι διαδηλώνουν  οποίων τα αισθήματα τους υπέρ της μιας ή της άλλης κατεύθυνσης και πρέπει να περιφρουρήσουμε τους ίδιους.

Είναι και στοιχεία που επιθυμούν την σύγκρουση. Είναι και στοιχεία που επιθυμούν να υπονομεύσουν αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να εκθέσουν και τους διαδηλωτές οι οποίοι εκφράζουν τα αισθήματα τους. Οφείλει να γίνει η στάθμιση στο πεδίο και όχι σε ένα γραφείο η με ένα στατικό επιχειρησιακό σχέδιο», υπογράμμισε.

Δείτε ακόμη:  

Καρακωστα
Η Καρακώστα σοκάρει, εξηγώντας γιατί «έπεσαν» τόσα χημικά στη Θεσσαλονίκη (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις