Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Απόδοση στην εργασία – 5 ώρες ύπνου ίσον ένα μπουκάλι κρασί
ΥΓΕΙΑ

Απόδοση στην εργασία – 5 ώρες ύπνου ίσον ένα μπουκάλι κρασί

O ύπνος  είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσει ένας εργαζόμενος προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητά του Κι όμως, αν για δύο εβδομάδες κοιμάστε μόνο 5 ώρες, θα έχετε την ίδια απόδοση στη δουλειά σας όμοια με αυτήν που θα είχατε αν το πρωινό σας ήταν ένα μπουκάλι κρασί, αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ […]

O ύπνος  είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσει ένας εργαζόμενος προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητά του

Κι όμως, αν για δύο εβδομάδες κοιμάστε μόνο 5 ώρες, θα έχετε την ίδια απόδοση στη δουλειά σας όμοια με αυτήν που θα είχατε αν το πρωινό σας ήταν ένα μπουκάλι κρασί, αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κακαβούλης, Γενικός Διευθυντής Thrive Global Greece.

“Η ευεξία είναι πολύ σημαντική για την αποδοτικότητα μας, ίσως πιο σημαντική από την εκπαίδευση”, υπογραμμίζει ο κ.Κακαβούλης, εξηγώντας ότι “επηρεάζει όλα όσα κάνουμε”. “Γι αυτό οι εταιρείες άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν την ευεξία των εργαζομένων”.

Σε αυτό έρχεται να συνδράμει η Thrive Global Greece, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένα επιστημονικά προγράμματα ευεξίας, τα οποία κατά μέσο όρο τριπλασιάζουν την αποδοτικότητα των εργαζόμενων, όπως επισημαίνει ο κ.Κακαβούλης.

Το έργο της εταιρείας είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να φροντίζουν τους εαυτούς τους: Να βάζουν προτεραιότητες, να κοιμούνται σωστά, να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους. “Η αντίληψη ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι ή όσο περισσότερο δουλεύεις είναι αυτό που στα ελληνικά λέμε μια από τις “βασικές παρανοήσεις”, σημειώνει.

Ενδιαφέρονται όμως, οι εταιρείες στην Ελλάδα, σε χαλεπούς καιρούς, να επενδύσουν σε προγράμματα ευεξίας;

“Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτήν, που ο εργοδότης αδυνατεί να δώσει αυξήσεις και μπόνους, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο πόσο νοιάζεται για τους εργαζόμενούς τους”, απαντά ο κ.Κακαβούλης.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1980- οι λεγόμενοι Millennials- προτιμούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που νοιώθουν ότι τους προσέχουν, παρά να είναι κάπου με εξαντλητικά ωράρια και ας παίρνουν περισσότερα χρήματα.

Ο κ.Κακαβούλης μίλησε για το θέμα, στην εκδήλωση Tech Olympus Summit που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και διοργάνωσε ο φορέας καινοτομίας found.ation σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις