Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η δύσκολη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το Μάτι και τους νεκρούς (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δύσκολη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το Μάτι και τους νεκρούς (vid)

Για το αν γνώριζε την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι όταν έκανε δηλώσεις αργά το βράδυ της 23ης Ιουλίου μετά την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για κατευθυνόμενη κριτική που εξυπηρετεί μικροκομματικά οφέλη. Στη συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφος του Βήματος τον ρώτησε αν ισχύουν όσα γράφτηκαν. «Δέχθηκα αυτή την έντονη κριτική, θεμιτή είναι η […]

Για το αν γνώριζε την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι όταν έκανε δηλώσεις αργά το βράδυ της 23ης Ιουλίου μετά την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για κατευθυνόμενη κριτική που εξυπηρετεί μικροκομματικά οφέλη. Στη συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφος του Βήματος τον ρώτησε αν ισχύουν όσα γράφτηκαν.

«Δέχθηκα αυτή την έντονη κριτική, θεμιτή είναι η κριτική ωστόσο γνωρίζω ότι όταν περάσεις ένα όριο η κριτική παίρνει το χαρακτήρα μιας στρατευμένης προπαγάνδας ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ της εθνικής τραγωδίας αυτό ως μέλημά μας.

Άλλωστε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη μετά από την σύσκεψη που τόσο επικρίθηκε. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών που ως τότε γνωρίζαμε. Η όποια κριτική πρέπει να γίνεται αλλά όταν ξεπερνιούνται τα όρια αυτοί που υφίστανται την κριτική θα πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν αυτό αφορά να βγει πολιτική υπεραξία από κάποιους και όταν πρόκειται για νεκρούς, αυτό κανείς δεν το επικροτεί. Υπουργοί είναι στο Μάτι καθημερινά, όχι για να κάνουν σόου αλλά για να ακούσουν και το παράπονο και την οργή και να δουλέψουν. Είναι δύσκολη η μάχη για την αποκατάσταση, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα και την κυβέρνηση.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι διαρκώς στην περιοχή αυτή. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι να διορθώσουμε τις διαχρονικές παθογένειες. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία του γκρεμίσματος των αυθαιρέτων, του ελέγχου των παραβάσεων, η ενεργοποίηση του νόμου Τρίτση για τους φράχτες που φράζουν την δίοδο στον αιγιαλό. Παρεμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ γιατί είχαν πολιτικό κόστος. Εμείς αυτό το κόστος είμαστε αποφασισμένοι να το αναλάβουμε».

Δείτε ακόμη:

Τσίπρας από ΔΕΘ: Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις