Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ανησυχούν για τις υποσχέσεις στη ΔΕΘ οι δανειστές- Τσακαλώτος: Όλα καλά
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ανησυχούν για τις υποσχέσεις στη ΔΕΘ οι δανειστές- Τσακαλώτος: Όλα καλά

Μπορεί η Ελλάδα να μην ήταν καν στο «τραπέζι» του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών, όμως οι ξένοι ανησυχούν για τις δηλώσεις που θα γίνουν στην επικείμενη ΔΕΘ. Στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών πλησίασαν άρον – άρον τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να «ψαρέψουν» σχετικά με τις υποσχέσεις που θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. […]

tsakalotos

Μπορεί η Ελλάδα να μην ήταν καν στο «τραπέζι» του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών, όμως οι ξένοι ανησυχούν για τις δηλώσεις που θα γίνουν στην επικείμενη ΔΕΘ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών πλησίασαν άρον – άρον τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να «ψαρέψουν» σχετικά με τις υποσχέσεις που θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Οι θεσμοί επιμένουν καιρό τώρα, με φόντο τα σενάρια περί μη περικοπής συντάξεων, πως όλα τα συμφωνηθέντα πρέπει να  τηρηθούν κατά γράμμα.

«Μην ανησυχείτε δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό» φέρεται να απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σύμφωνα με την ανταποκρίτρια τoυ ΣΚΑΙ.

Την ίδια ώρα, Έλληνας αξιωματούχος διαβεβαίωνε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων, που θα τεθεί επισήμως τη Δευτέρα από την ελληνική πλευρά.

«Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει» έλεγαν.

Έλληνας αξιωματούχος επιχειρηματολογούσε ότι ήταν διαφορετική η δημοσιονομική κατάσταση το 2017, οπότε και συμφωνήθηκε η περικοπή συντάξεων, από ό,τι είναι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωνε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα κάνει κάτι μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία των θεσμών».

Μένει να ακούσουμε τις παροχές του πρωθυπουργού και να δούμε τις αντιδράσεις των ξένων, που δεν παίρνουν το μάτι τους πλέον από τη χώρα.

Δείτε ακόμη:

«Φρένο» στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα (και) για τον κατώτατο μισθό

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις