Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Χρέη στην εφορία: Ρύθμιση “ανάσα” για μισθωτούς και συνταξιούχους
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Χρέη στην εφορία: Ρύθμιση “ανάσα” για μισθωτούς και συνταξιούχους

Διαρροές από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για σχέδιο ανακούφισης σχετικά με τα χρέη στην εφορία Το νέο σχέδιο αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν οφειλές στην εφορία. Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία προβλέπει εξόφληση σε έως και 120 δόσεις. Αν ισχύσει, καθώς χρειάζεται την έγκριση και των δανειστών, η ρύθμιση αναμένεται να δώσει […]

μισθωτοι

Διαρροές από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για σχέδιο ανακούφισης σχετικά με τα χρέη στην εφορία

Το νέο σχέδιο αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν οφειλές στην εφορία. Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία προβλέπει εξόφληση σε έως και 120 δόσεις.

Αν ισχύσει, καθώς χρειάζεται την έγκριση και των δανειστών, η ρύθμιση αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Με βάση τα όσα διαρρέονται η ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα μπορούν να ρυθμιστούν με βάση τα όσα προβλέπονται ως σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη μέχρι 50.000 ευρώ.

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα για διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και πρόστιμα, να πληρώνουν το ποσό σε ως και 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ προβλέπεται και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχει επιβάλει η φορολογική διοίκηση.

Το σχέδιο έχει και εναλλακτική μορφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση έχει καταθέσει και δεύτερη πρόταση η οποία περιλαμβάνει λιγότερες δόσεις και αφορά σε μικρότερα χρέη.

Με βάση την πρόταση αυτή οι οφειλέτες με χρέη ως 10.000 θα μπορούν να εξοφλήσουν σε έως 36 δόσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους πάνω από 3.500.000 φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία.

Δείτε ακόμη:

Ρύθμιση δόσεων & μπλοκάκι: Μονόδρομος το «άνοιγμα» για τους ελεύθερους επαγγελματίες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις