Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακόμη ένας δήμαρχος εκτελέστηκε με εντολή Ντουτέρτε (pic-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη ένας δήμαρχος εκτελέστηκε με εντολή Ντουτέρτε (pic-vid)

Νεκρός στο γραφείο του βρέθηκε ακόμη ένας Φιλιππινέζος δήμαρχος, στο πλαίσιο του πολέμιου των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε Το όνομα του ήταν στον κατάλογο των πολιτικών τους οποίους ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε κατηγορεί ότι εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών. Η δολοφονία του Μαριάνο Μπλάκο, δημάρχου της πόλης Ρόντα, είναι η πιο πρόσφατη σε μια […]

Ντουτερτε

Νεκρός στο γραφείο του βρέθηκε ακόμη ένας Φιλιππινέζος δήμαρχος, στο πλαίσιο του πολέμιου των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε

Το όνομα του ήταν στον κατάλογο των πολιτικών τους οποίους ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε κατηγορεί ότι εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών.

Η δολοφονία του Μαριάνο Μπλάκο, δημάρχου της πόλης Ρόντα, είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά φόνων εκλεγμένων λειτουργών που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών ή να είναι χρήστες.

Ο 59χρονος δολοφονήθηκε από αγνώστους μετά τα μεσάνυχτα στο γραφείο του, δήλωσε ο επιθεωρητής Τζάιρ Πάλκον.

Με τον φόνο αυτόν αυξάνεται σε τουλάχιστον έξι ο αριθμός των δημάρχων ή των αναπληρωτών δημάρχων που έχουν φονευθεί από τον Μάιο στις Φιλιππίνες.

Τον Ιούλιο ο Αντόνιο Χαλίλι, δήμαρχος της Τανουάν, είχε δολοφονηθεί από έναν ελεύθερο σκοπευτή στη διάρκεια μιας τελετής στο δημαρχείο.

Τον Φεβρουάριο ο ανιψιός του Μπλάνκο που είναι αναπληρωτής δήμαρχος της Ρόντα και δικηγόρος σκοτώθηκε από αγνώστους όταν έβγαινε από δικαστήριο αφού είχε υπερασπιστεί κάποιον που κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο Ντουτέρτε έχει κηρύξει πόλεμο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών από τα τέλη Ιουνίου 2016 όταν ανέλαβε την προεδρία των Φιλιππίνων. Από τότε η αστυνομία δηλώνει ότι έχει σκοτώσει 4.410 εμπόρους και χρήστες.

Δείτε ακόμη:

Εν ψυχρώ εκτέλεση Δημάρχου σε τελετή – Ήταν στη μαύρη λίστα (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις