Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πυρετός προετοιμασίας εν όψει ΔΕΘ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πυρετός προετοιμασίας εν όψει ΔΕΘ

από τον Γιάννη Ντσούνο Έντονες είναι οι διεργασίες στο οικονομικό κυρίως επιτελείο της ΝΔ εν όψει της προετοιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα, που θα γίνει μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, θα σηματοδοτήσει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την […]

από τον Γιάννη Ντσούνο

Έντονες είναι οι διεργασίες στο οικονομικό κυρίως επιτελείο της ΝΔ εν όψει της προετοιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα, που θα γίνει μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, θα σηματοδοτήσει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την παρουσίαση ενός σημαντικού μέρους τόσο του εκλογικού της αφηγήματος, όσο και του κυβερνητικού της προγράμματος. Η θέση, αλλά και η στάση του προέδρου της ΝΔ απέναντι στην «παροχολογία» είναι γνωστή και επομένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην ΔΕΘ εκείνα τα οικονομικά μέτρα που θα μπορεί να εφαρμόσει άμεσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ και τίποτε παραπάνω. Η πρόθεση του προέδρου της ΝΔ είναι να μην ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στον «ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της παροχολογίας», όπως μας έλεγε στενός του συνεργάτης.

Οι άξονες που θα κινηθεί η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχουν ήδη οριοθετηθεί και αναμένονται οι τελευταίες «πινελιές», που θα προστεθούν βέβαια, αφού ολοκληρωθεί η ομιλία και η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο που διανύουμε. Πρώτος βασικός άξονας θα είναι η συμφωνία των Πρεσπών και το επερχόμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια, που θα «στείλει» ουσιαστικά την συμφωνία στην πλευρά της Ελλάδας για να την επικυρώσει στην Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στην θέση της ΝΔ ότι η συμφωνία αυτή βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.

Δεύτερος άξονας του προέδρου της ΝΔ θα είναι η οικονομία και κυρίως η φορολογική μεταρρύθμιση για την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει νομοσχέδιο αμέσως μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και από το βήμα της ΔΕΘ την μείωση του ΕΝΦΙΑ σταδιακά έως του ποσοστού του 30%, αλλά και την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις, αλλά και φυσικά πρόσωπα. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και ο στόχος της ΝΔ είναι αυτός να καταλήξει σε έναν ενιαίο και χαμηλό συντελεστή, που θα επιτρέπει την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Σε ό,τι αφορά στα φυσικά πρόσωπα, η ΝΔ εξετάζει την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε βάθος δύο ετών. Μάλιστα από τη ΝΔ διατείνονται ότι για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει, θα ζητηθεί η ευρύτατη δυνατή συναίνεση από κόμματα και φορείς, ώστε αυτό να μην μεταβληθεί για μια δεκαετία τουλάχιστον. Στις ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ προστίθεται και η μείωση του ΦΠΑ αρχικά στην εστίαση, αλλά και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελούν μια ακόμη «φοροεπιδρομή» στους ασφαλισμένους.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα των συντάξεων και στο θέμα που έχει ανακύψει με την περικοπή τους ή μη από την 1/1/2019 ή για την αναβολή της μείωσής τους για ένα εξάμηνο ή και παραπάνω. Η Alpha freepress είναι σε θέση να γνωρίζει από καλά πληροφορημένες πηγές της Πειραιώς ότι εκτός από την εξαγγελία για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που αποτέλεσε το «όχημα» της εξαΰλωσης των συντάξεων, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για την είσοδο των ιδιωτών στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Εμπροσθοβαρής αναμένεται να είναι η πολιτική που θα ασκήσει η ΝΔ στο ζήτημα της καταπολέμησης της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει «έκρηξη» ιδιωτικών επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα συνοδεύεται από ένα νομοσχέδιο που θα μειώνει παραπάνω από το 50% την γραφειοκρατία στην χώρα μας.

Επόμενοι άξονες η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη, που για τον πρόεδρο της ΝΔ αποτελούν προτεραιότητες. Και οι τρεις αυτοί πυλώνες της καθημερινότητας των πολιτών έχουν «διαλυθεί από την σημερινή κυβέρνηση», δηλώνει στην Alpha freepress κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς και η ΝΔ θα τους ανασυγκροτήσει πλήρως.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν αρκετές πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται σε μια προσπάθεια «υφαρπαγής» της οικονομικής ατζέντας της ΝΔ στη ΔΕΘ. Θέσαμε αυτό το ερώτημα σε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ με το ερώτημα αν ανησυχούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάντηση είναι αποστομωτική: «Είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει τον κ. Τσίπρα ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, κάτι που δεν έκανε στα τριάμισι χρόνια της διακυβέρνησής του και να μην πιστέψει τον Μητσοτάκη, που το έχει κοστολογήσει κιόλας;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

κοτζιας

Το αστείο του Κοτζιά σε κοριτσάκι – Γέλασε… μόνος του (vid)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις