Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Habemus άδειες: Με ένα tweet ο Παππάς ανακοίνωσε τους δικαιούχους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habemus άδειες: Με ένα tweet ο Παππάς ανακοίνωσε τους δικαιούχους

Δόθηκαν οριστικά οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Πέντε κανάλια τις πήραν και συγκεκριμένα οι σταθμοί: ΣΚΑΙ, STAR, ANT1, Alpha και Epsilon. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με την επισήμανση «Habemus άδειες». Δείτε το tweet του Νίκου Παππά Habemus άδειες pic.twitter.com/ohjVy6XojJ — Νίκος Παππάς (@nikospappas16) […]

Δόθηκαν οριστικά οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Πέντε κανάλια τις πήραν και συγκεκριμένα οι σταθμοί: ΣΚΑΙ, STAR, ANT1, Alpha και Epsilon.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με την επισήμανση «Habemus άδειες».

Δείτε το tweet του Νίκου Παππά

Η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με θέμα τους δικαιούχους επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής οριστικοί δικαιούχοι είναι:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)
  3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 10
  4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (EPSILON)

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ: «Κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 και το Σημείο 7.2. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3.500.000 ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.»

Εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών λοιπόν οι προαναφερόμενοι πέντε δικαιούχοι (ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1, EPSILON) πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση (ύψους 3.500.000 ευρώ) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης.

Δείτε ακόμη: 

Παππάς: Να μας πουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί ζητούσαν «τζάμπα» άδειες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις