Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η ρύπανση μας κάνει… βλάκες
ΥΓΕΙΑ

Η ρύπανση μας κάνει… βλάκες

Η γνωστική ικανότητα των ανθρώπων, τόσο σε γλωσσικές όσο και σε μαθηματικές πράξεις, υφίσταται μείωση από τη μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, εξετάστηκαν οι δεξιότητες χιλιάδων ανθρώπων στην Κίνα με τον αντίκτυπο που είχε η ατμοσφαιρική ρύπανση στις λεκτικές δοκιμές καθώς περνούσαν […]

Η γνωστική ικανότητα των ανθρώπων, τόσο σε γλωσσικές όσο και σε μαθηματικές πράξεις, υφίσταται μείωση από τη μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, εξετάστηκαν οι δεξιότητες χιλιάδων ανθρώπων στην Κίνα με τον αντίκτυπο που είχε η ατμοσφαιρική ρύπανση στις λεκτικές δοκιμές καθώς περνούσαν τα χρόνια.

Τις μεγαλύτερες επιπτώσεις φαίνεται πως τις είχαν οι άνδρες μεσαίου μορφωτικού επιπέδου και κάτω.

Γενικότερα πάντως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από έκθεση σε εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ το 91% του πληθυσμού του πλανήτη ζει σε περιοχές όπου η ποιότητα του αέρα υπερβαίνει τα όρια των κατευθυντήριων γραμμών του ΠΟΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις