Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: «Δεν ζητάμε άδεια από κανένα για τους S-400»
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Δεν ζητάμε άδεια από κανένα για τους S-400»

Τραβώντας περισσότερο το σκοινί στο θέμα της διένεξης με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την εξουσιοδότηση κανενός για την αγορά των S-400. «Κάναμε μια συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400. Κάποιοι ανησυχούν για αυτό. Συγγνώμη, αλλά […]

Τραβώντας περισσότερο το σκοινί στο θέμα της διένεξης με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την εξουσιοδότηση κανενός για την αγορά των S-400.

«Κάναμε μια συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400. Κάποιοι ανησυχούν για αυτό. Συγγνώμη, αλλά δεν θα ζητήσουμε την εξουσιοδότηση κανενός», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν Μπισκέκ. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η συμφωνία προχωρά κανονικά και πως εντός του 2019 αναμένεται να αρχίσει η παραλαβή των πρώτων οπλικών συστημάτων, που θα αναβαθμίσουν δραστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της τουρκικής αεράμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τη Ρωσία επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορούσε την αγορά δύο πυραυλικών συστημάτων έως τις αρχές του 2020. Τον Απρίλιο, οι δύο χώρες συμφώνησαν στην πρόωρη παράδοση των οπλικών συστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζαεφ Τσιπρας

Εμπιστευτικό έγγραφο των Wikileaks για τα Σκόπια αποκαλύπτει τα «παραμύθια» του Ζάεφ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις