Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στην Αθήνα ο δισέγγονος του Φρόυντ – Να απαντήσει σε αυτό που βασανίζει τους γονείς
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην Αθήνα ο δισέγγονος του Φρόυντ – Να απαντήσει σε αυτό που βασανίζει τους γονείς

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο ψυχαναλυτής και δισέγγονος του Sigmund Freud, Joseph Knobel Freud. Η διάλεξή του θα γίνει τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50). Ο Joseph Knobel Freud θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και […]

Joseph_Knobel_Freud

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο ψυχαναλυτής και δισέγγονος του Sigmund Freud, Joseph Knobel Freud.

Η διάλεξή του θα γίνει τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50).

Ο Joseph Knobel Freud θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και κριτικό επιστημονικών βιβλίων Δημήτρη Σωκιαλίδη για τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο της ζωής του ανθρώπου κατά την οποία αφήνει πίσω του την παιδική ηλικία και βαδίζει προς την ενηλικίωση.

Οικογενειακή φωτογραφία με τον παππού του

Ο Knobel Freud, θα δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως η ελευθερία, η έλλειψη διαλόγου, η εφηβική εξέγερση, τα ναρκωτικά, οι «κακές» παρέες, ο σχολικός εκφοβισμός, το χαρτζιλίκι, η σεξουαλικότητα και πολλά άλλα.

Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με παράλληλη μετάφραση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η επίσκεψη του Joseph Knobel Freud στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και των Εκδόσεων Πατάκη.

Δείτε ακόμη:

O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Νιάρχος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις