Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / “Χορεύει” το πλυντήριο κατά την πλύση; Τα tips για να το ηρεμήσετε
PLUS

“Χορεύει” το πλυντήριο κατά την πλύση; Τα tips για να το ηρεμήσετε

Το πλυντήριο ρούχων σας κουνιέται σαν τρελό καθώς πλένει; Είναι πιθανό ότι ένα ή περισσότερα από τα πόδια του πλυντηρίου δεν αγγίζουν το πάτωμα. Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Γείρετε το πλυντήριο μπροστά, έτσι ώστε τα πίσω πόδια να απέχουν 7 με 10 εκατ. από το έδαφος και κατόπιν αφήστε το πίσω στη θέση […]

Το πλυντήριο ρούχων σας κουνιέται σαν τρελό καθώς πλένει; Είναι πιθανό ότι ένα ή περισσότερα από τα πόδια του πλυντηρίου δεν αγγίζουν το πάτωμα.

Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

Γείρετε το πλυντήριο μπροστά, έτσι ώστε τα πίσω πόδια να απέχουν 7 με 10 εκατ. από το έδαφος και κατόπιν αφήστε το πίσω στη θέση του. Τα πίσω πόδια συνήθως επανέρχονται μόνα τους σε ισόπεδη θέση – το ανασήκωμα και χαμήλωμα της συσκευής με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσει την επαναφορά στα πόδια που έχουν την ιδιότητα να αυτο-επανέρχονται.

Τοποθετήστε έναν στερεό ξύλινο τάκο κάτω από το κέντρο του πλυντηρίου, ώστε το στήριγμα αυτό να το κρατά ανασηκωμένο και έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μπροστινά πόδια. Θα πρέπει να κινήσετε το πλυντήριο μακριά από τον τοίχο έτσι ώστε να μπορείτε να το γείρετε αρκετά για να εγκαταστήσετε τον τάκο.

Χαλαρώστε τα «παξιμάδια» σε κάθε πόδι, χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιζόμενο γαλλικό κλειδί. Μόλις τα «παξιμάδια» χαλαρώσουν, μπορείτε να ρυθμίσετε τα πόδια.

Αφαιρέστε τον ξύλινο τάκο, και εάν είχατε μετακινήσει το πλυντήριο, τοποθετήστε το πίσω στη θέση του, δίπλα στον τοίχο.

Τοποθετήστε ένα ξυλουργικό αλφάδι κατά μήκος της μπροστινής πλευράς του πλυντηρίου και ελέγξτε εάν η συσκευή είναι ισόπεδη από τη μια άκρη ως την άλλη. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιήστε μια ρυθμιζόμενη πένσα για να περιστρέψετε κάποιο μπροστινό πόδι έως ότου το πλυντήριο στέκεται επίπεδο.

Τοποθετήστε το κατακόρυφο αλφάδι σας στο μπροστινό μέρος της συσκευής και κάντε έλεγχο για να διαπιστώσετε εάν το πλυντήριο είναι επίπεδο σε αυτήν την κατεύθυνση. Εάν δεν είναι, αναπροσαρμόστε κάθε μπροστινό πόδι από τον ίδιο αριθμό στροφών έως ότου φθάσετε στο επιθυμητό επίπεδο.

Τοποθετήστε ξανά το πλυντήριο στον ξύλινο τάκο και ξανασφίξτε τα «παξιμάδια». Κατόπιν εάν είναι απαραίτητο, ωθήστε το προς τα πίσω, μέχρι να ακουμπήσει στον τοίχο.

Δείτε ακόμη:

Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μετά το πλυντήριο;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις