Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δραγασάκης: «Δεν θα έχουμε μειώσεις συντάξεων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: «Δεν θα έχουμε μειώσεις συντάξεων»

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, τόνισε: «Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Εμείς έχουμε επιχειρήματα τεκμηριωμένα με αριθμούς, τα οποία δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων δεν θα κάνει καλό, θα κάνει κακό. Πιστεύω ότι ο […]

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, τόνισε: «Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Εμείς έχουμε επιχειρήματα τεκμηριωμένα με αριθμούς, τα οποία δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων δεν θα κάνει καλό, θα κάνει κακό. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με αυτά τα επιχειρήματα θα διασφαλίσουμε τελικά ότι δεν θα υπάρξει άλλη περικοπή των συντάξεων.

Έχουμε περάσει από τους προϋπολογισμούς των περικοπών σε προϋπολογισμούς, οι οποίοι, παρά το ότι έχουμε αυτούς τους στόχους να υλοποιήσουμε, θα έχουμε περιθώριο και φορολογικές ελαφρύνσεις στοχευμένες να κάνουμε και βελτιώσεις στο κοινωνικό κράτος να κάνουμε και ενισχύσεις των εισοδημάτων. Ο προϋπολογισμός του 2019, εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έχει στο τέλος ένα περίσσευμα 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα, αντί να τα αφήσουμε να βγουν περίσσευμα στο τέλος, θα τα κάνουμε από τώρα πολιτικές. Με αυτά τα χρήματα θα μειώσουμε φορολογίες, θα ενισχύσουμε μία κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για ένα ενιαίο πακέτο, θα είναι μόνιμα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φρένο από το Βερολίνο στην ακύρωση των περικοπών των συντάξεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις